1515

Mentor ger stöd för framgång

När it-chefen Marcus Örnstedt anmälde sig som mentor förväntade han sig en ”vanlig Svenssonkille” med intresse för teknik. Därför blev han nervös när han parades ihop med en ensamkommande flyktingpojke.

”Jag är glad att jag övervann min rädsla för det okända”, säger han.

PÅ SAMMA VÅGLÄNGD. När Hanif Rahimi behöver hjälp med praktiska frågor vänder han sig främst till sin gode man eller sin socialsekreterare, säger Marcus Örnstedt. ”När vi två träffas pratar vi mest om annat.”
PÅ SAMMA VÅGLÄNGD. När Hanif Rahimi behöver hjälp med praktiska frågor vänder han sig främst till sin gode man eller sin socialsekreterare, säger Marcus Örnstedt. ”När vi två träffas pratar vi mest om annat.”Bild:Hampus Andersson

Hanif Rahimi är 16 år och vill bli ”businessman”, som han uttrycker det. Det har han vetat sedan han var i nioårsåldern.

”Jag drömmer om ett eget företag, men det vore roligt att jobba med affärer på annat sätt också.”

I slutet av 2015 lämnade han Afghanistan tillsammans med sina två bröder, då deras föräldrar hade dödats i ett bombattentat. Via Pakistan och Iran tog de sig till Turkiet, där människosmugglare skulle ta dem vidare till Grekland.

Där tappade Hanif Rahimi bort sina bröder, och han vet inte om de lever i dag.

”Jag hamnade i en båt med 40 personer, och vi turades om att köra båten. Den hade bara en motor som fungerade i två timmar, men vi hann fram innan den slocknade. Jag passerade tolv länder på vägen till Sverige.”

Marcus Örnstedt, som inte hade någon erfarenhet av hjälparbete, undrade om han skulle räcka till när han matchades ihop med Hanif Rahimi.

”Hur skulle jag kunna hjälpa en kille som hade flytt talibaner och Daesh, krig och terrorism? Men sedan bestämde jag mig för att våga prova, jag kanske kunde lära mig något nytt.”

Första gången de sågs gick de och bowlade. De har även träffats hemma hos Marcus Örnstedt, där de bland annat har monterat en studsmatta åt familjens barn.

”I början kände jag en press att hitta på aktiviteter varje gång vi sågs, men det visade sig att man inte behöver göra något särskilt. Det räcker att träffas och bara vara”, säger Marcus Örnstedt.

En gång gick de och fikade i Nacka Forum, och Marcus Örnstedt blev förvånad när Hanif Rahimi åt sin kanelbulle med kniv och gaffel.

”Han hade aldrig använt en gaffel innan han kom till Sverige, och han hade fått veta att man äter så i svenska skolan. Han ville lära sig, och han ville öva.”

Marcus Örnstedt skrev nyligen ett inlägg om sitt mentorskap på Linkedin, som har visats 360.000 gånger.

Att det skulle bli en sådan viral succé kom som en total överraskning för honom.

”Hur många gånger texten har visats på andra plattformar vet jag inte ens.”

I inlägget beskriver han hur han ofta har imponerats och inspirerats av Hanif Rahimis beslutsamhet och mod. Som när Hanif Rahimi fick höra att man måste kunna simma i Sverige, och jämt åkte till simhallen och övade.

Och som när de båda fick hänga med en av Marcus Örnstedts kompisar i båt för att se Stockholm från vattnet.

”Då visste jag inte att den första och enda gången Hanif hade åkt båt var i en smuggelbåt mellan Turkiet och Grekland. Men han övervann sin rädsla och följde med, och det slutade med att han själv provade att köra båten”, säger Marcus Örnstedt.

När Hanif Rahimi tröttnade på att alla talade engelska med honom började han låtsas att han inte kunde engelska när han ändå bytte boende.

”När vi sågs efter sommarsemestern pratade han plötsligt svenska med mig. Jag blev mållös”, säger Marcus Örnstedt.

Hanif Rahimi går i nian i en skola på Söder i Stockholm och vill läsa vidare på gymnasiet och universitetet. Just nu väntar han på en intervju med Migrationsverket för att kunna söka asyl.

Marcus Örnstedts arbetsgivare, teknikkonsultbolaget Etteplan, har erbjudit Hanif Rahimi en praktikplats när han behöver.

”Ett par kolleger från Etteplan har också ansökt om att bli mentorer hos Mentor, det är jättekul”, säger Marcus Örnstedt.

Han kommer att hålla kontakten med Hanif Rahimi, trots att deras ettåriga mentorprogram tar slut i dagarna.

För Hanif Rahimi har det viktigaste varit att ha en vuxen som stöttar när det känns tungt.

”Jag hoppas att jag kan göra samma sak för någon annan när jag blir äldre”, säger han.

Marcus Örnstedts viktigaste lärdom är att det inte är någon skillnad på flyktingbarn och svenska barn.

”Vi har alla samma människovärde”, säger han.

 


Innehåll från FujitsuAnnons

Så ser den framtida intelligenta arbetsplatsen ut

Det pågår ett skifte i hur vi ser på kontorsarbetsplatser och de flesta är överens om är att utvecklingen påskyndats dramatiskt av pandemin. En arbetsgivare behöver säkerställa att en arbetsmiljö uppmuntrar frihet, flexibilitet och mobilitet. Det japanska företaget Fujitsu är idag en ledande expert inom IT för arbetsplatser för både privat och offentlig sektor.

– Vi har en gigantisk kundbas och har därför lärt oss varje kundkategoris behov. Med vår bredd i portföljen ser vi till att allt bara fungerar. Få aktörer har kommit så nära slutanvändaren i kombination med att ha kvar den globala styrkan. I Sverige är det ofta antingen eller, men här är vi unika, säger Viktoria Granqvist, Head of Delivery för Fujitsu IT-tjänster.  

Organisationers behov förändras på grund av pandemin

Även om det i Sverige tidigare funnits en viss typ av distansarbete går det inte att komma ifrån att företag tvingats tänka om drastiskt i samband med pandemin. När flera nödgats att arbeta från hemmet har det varit avgörande att kunna göra det på ett effektivt sätt. Rätt digitala verktyg är en nyckel för att kunna hantera de förändringar som distansarbete kräver.

Fujitsu är enligt analysföretaget Gartner en av ledarna inom arbetsplatstjänster och arbetar globalt med allt från stora detaljhandels-kunder och banker till tillverkningsföretag och erbjuder en verklighet där medarbetarna kan jobba var, när och hur de vill.    

– Vi jobbar med alla slags IT-tjänster och med våra verktyg klarar företag att jobba från vilket ställe som helst. Vi kliver in där det finns behov, allt ifrån att se till att datorn har den senaste säkerhetsuppdateringen till att säkerhetsställa att informationen är skyddad och att hårdvaran eller mobiltelefonen är kompatibel med de program som används. Vår målbild är att allting alltid ska fungera utan några problem, berättar Viktoria Granqvist.

Framtidens arbetsplats kräver effektivt flöde av information

Tillsammans med IDC har Fujitsu gjort en undersökning om hur den framtida intelligenta arbetsplatsen kommer att se ut i Sverige. Resultatet visar att det är avgörande med rätt värderingar men också att få informationen att flöda på ett effektivt sätt.

– Unga som kommer in i arbetslivet idag har alltid använt sig av appar. De förväntar sig att det ska vara lika lätt kunna kommunicera på arbetsplatsen som med kompisarna och för detta krävs nya IT-verktyg. I undersökningen ser vi att många nordiska företag lyfter just behovet av digitalisering och kontinuerligt lärande för att använda nya verktyg.   

– Tidigare har kontoret varit den stora identiteten, idag krävs det mer av företagskulturen. Man behöver gå bort ifrån de materiella symbolerna och lägga fokus på det immateriella och bli mer värdebaserad. Det kräver förändrat ledarskap och nya sätt att mäta medarbetarnöjdhet. En jämlik organisation behövs där alla medarbetare bidrar till företagets värde på ett tydligt sätt, avslutar Viktoria Granqvist.

Mer information om Fujitsu

Fujitsu är ett av Sveriges bredaste IT-tjänsteföretag med 650 medarbetare i Sverige som hjälper företag och organisationer att utveckla sin verksamhet med IT och digitalisering. Fujitsu är det enda globala, japanska IT-företaget, med 129 000 medarbetare i 100 länder. Kombinationen av global styrka och lokal närvaro gör att Fujitsu kan följa svenska kunder ut i världen.  

Mer information om Fujitsu och Work Life Shift

 

Mer från Fujitsu

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fujitsu och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?