1515

Mentice optimistiskt om helåret trots ökad förlust

Medicinteknikbolaget Mentice, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på -12,0 miljoner kronor (-10,1) för det andra kvartalet 2020. 

Nettoresultatet uppgick till -11,1 miljoner kronor (-10,8), motsvarande -0:46 kronor per aktie (-0:59).

Nettoomsättningen, som utgörs av intäkter från systemförsäljning av simulatorer, mjukvaruförsäljning samt service och supportintäkter från försäljning av tjänster samt konsultuppdrag, låg på 24,3 miljoner kronor (32,4). Segmentet medicinteknisk industri fortsatte att utvecklas väl under det andra kvartalet, skriver Mentice i rapporten. Av Mentice nettoomsättning under andra kvartalet kom 19,2 miljoner kronor (17,9) från segmentet Medicinteknisk industri.

Mentice orderingång uppgick till 28,4 miljoner kronor (34,9). Kassaflödet från den löpande verksamheten var 15,2 miljoner (-0,8).

Trots ett extremt utmanande marknadsklimat under pågående covid-19-pandemi levererade Mentice enligt plan under det andra kvartalet 2020, enligt vd Göran Malmberg.  

De åtgärder som Mentice införde i slutet av första kvartalet med fortsättning under andra kvartalet gör att bolagets operativa kostnader fortfarande ligger på en lägre nivå än första halvåret 2019, enligt Mentice. 

”Dessa effekter förväntas fortsätta under Q3. Våra kostnadsnivåer förväntas dock stiga under det fjärde kvartalet på grund av ökade resekostnader och andra externa aktiviteter”, skriver Göran Malmberg.  

Han uppger vidare att Mentice har en försiktigt optimistisk syn på helåret trots tydliga osäkerhetsfaktorer och utmaningar.

”Vi har sett positiva trender under den senare delen av Q2 och i början av Q3, men samtidigt är det oroväckande att nya utbrott av pandemin har inträffat i många delar av världen, framför allt i USA. Den medicintekniska industrin planerar för produktlanseringar efter pandemin, och rent allmänt så försöker de flesta av våra kundorganisationer att på olika sätt återgå till en normal verksamhet”, skriver Mentice vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?