1515
Annons

Mellanösternbörserna stiger – Tel Aviv-börsen i täten

I väntan på att Stockholmsbörsen öppnar på måndag kan man rikta blickarna mot Mellanöstern som i spåren av fredagens rally på Wall Street stiger.

Tel Aviv-börsen går i täten med stora uppgångar.

Foto:Rina Castelnuovo

I Israel faller volatilitetsindexet Vix tillbaka och pendlar kring de lägsta nivåerna sedan i början av mars. Storbolagsindexet är upp hela 3,8 procent, bland enskilda bolag noteras bankjättarna Bank Hapoalim och Bank Leumi upp 5,9 respektive 4,6 procent.

Abu Dhabi-börsens ADX General avancerar 2,4 procent under söndagen. I Dubai stiger DFM General 2,6 procent. På vinnarlistan återfinns nöjesjätten DXB Entertainements som bland annat driver Legoland i Dubai. Aktien stiger 7,6 procent. Fastighetsbolagen Delar Development och Emaar Properties noteras också på vinnarlistan och stiger 4,2 respektive 3,7 procent.

Saudiarabiens Tadawul All Share-index lyfter mer beskedliga 0,5 procent. Oljegiganten Saudi Aramco stiger 0,2 procent.

Kuwaitbörsens storbolagsindex lyfter 1 procent samtidigt som Qatarbörsen stiger 0,4 procent.

”Aktiemarknaderna kan förväntas försöka bygga vidare på den senaste tidens momentum in i den nya handelsveckan, med optimism om att det görs framsteg med ett vaccin mot coronaviruset”, säger Jameel Ahmad, marknadsanalytiker på FXTM i London till Bloomberg. 

”Men, i en aldrig tidigare skådad global pandemi kommer investerare också att vara mycket medvetna om att det kan vara för tidigt att fira.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera