Annons

Melker Schörling säljer innehav för miljarder

Melker Schörling AB (MSAB) har under tiden 8-13 februari avyttrat B-aktier i sina innehavsbolag Assa Abloy, Securitas och Hexagon för sammanlagt 3,3 miljarder kronor, i syfte att eliminera nettoskulden och öka den finansiella flexibiliteten.

Det framgår av ett pressmeddelande från det sedan mitten av januari avnoterade investmentbolaget, publicerat efter stängning på tisdagskvällen. 

Per den 13 februari uppgick marknadsvärdet på MSAB:s totala aktieinnehav till cirka 69,2 miljarder kronor.

Hur stora avyttringarna i respektive nämnt bolag är framgår inte av pressmeddelandet, men i Finansinspektionens insynsregister syns uppgifter för ett av innehaven: Hexagon HEXA B -0,09% Dagens utveckling .

Avyttringarna i mätteknikbolaget uppgår till 4,2 miljoner aktier för sammanlagt 2 miljarder kronor, det vill säga 60 procent av det nämnda beloppet.

Melker Schörlings ägande i Hexagon uppgår därpå enligt Holdings till 25 procent av kapitalet och 46 procent av rösterna, mot 26 respektive 47 procent per den 31 december.

"Marginella försäljningar kan även komma att ske i AAK AAK -0,76% Dagens utveckling och Hexpol", heter det i pressmeddelandet.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?