Annons

Melania Trump stämmer tidning på miljardbelopp

USA:s första dam går vidare med rättsprocessen mot den brittiska tabloiden Daily Mail, som publicerat uppgifter om att hon skulle ha prostituerat sig på 1990-talet.

Melania Trump
Melania TrumpBild:TT

Melania Trump har nu stämt tidningens ägare, bolaget Mail Media, på 150 miljoner dollar – ungefär 1,3 miljarder kronor – i en domstol i New York. Tidigare har en domstol i delstaten Maryland vägrat ta upp hennes stämning mot tidningen, med hänvisning till att ärendet inte faller inom domstolens geografiska domsaga.

Samtidigt meddelar Trumps jurister att hon träffat en uppgörelse med en bloggare, som publicerade samma uppgifter i höstas. Bloggaren har bett om ursäkt och gått med på att betala "en ansenlig summa" i kompensation.

Daily Mail publicerade uppgifter från en slovensk tidning om att den modellagentur som slovenskfödda Melania arbetade för när hon kom till USA på 1990-talet även ska ha tillhandahållit så kallade eskorttjänster.

Tidningen har bett om ursäkt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?