1515
Annons

Mejerijätte stoppad efter Muddy Waters-utspel

Den Hongkong-noterade mejeriaktien China Huishan Dairy Holdings har handelsstoppats efter att hedgefonden Muddy Waters, känd i Sverige för sin blankning av Teliaaktien och sågning av den svenska teleoperatören hösten 2015, har publicerat en rapport där Huishan pekas ut som i stort sett värdelöst och därtill bedrägligt.

Bild:TT

Det skriver Financial Times på fredagsmorgonen.

Muddy Waters har enligt sin rapport blankat Huishan-aktien, och skriver att även om räkenskaperna inte vore uppblåsta - vilket de är på grund av felaktiga uppgifter kring bolagets råvaruförsörjning - är bolaget på väg att krascha på grund av sin höga skuldsättning.

Handelsstoppet begärdes av Huishan självt för att få respit inför publicering av ett svar på Muddy Waters-rapporten. Aktien hann inte falla mer än ett par procent inför stoppet.

Muddy Waters-fonden blev känd i Sverige när den i mitten av oktober 2015 blankade Telia samt gick ut med ett öppet brev till styrelsen om undanhållen information kring hur stora mutor bolaget skulle ha betalat i Eurasien. Aktien, som inför rapporten stod i drygt 43 kronor, uppgavs vara värd 27-29 kronor. I dag står den i strax under 37 kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?