Hoppa till innehållet

Annons

Megatrenderna som styr foodtechvärlden

Intresset för att investera i nästa generations livsmedel, foodtech, har drivit upp värderingarna och lockat allt fler entreprenörer till en bransch som tidigare dominerades av multinationella jättar.

I höstas tog Videoplaza-grundaren Sorosh Tavakolis bolag Stockeld med sina veganska ostar in över 168 miljoner kronor
I höstas tog Videoplaza-grundaren Sorosh Tavakolis bolag Stockeld med sina veganska ostar in över 168 miljoner kronorFoto:Joey Abrait

Foodtech har blivit vad ai har varit i startup-världen under ett antal år, investerarna flockas. I höstas tog Videoplaza-grundaren Sorosh Tavakolis bolag Stockeld med sina veganska ostar in över 168 miljoner kronor i vad som påstås ha varit den största serie A-runda som gjorts i Europa inom växtbaserad mat. 

Befolkningsökning, urbanisering, klimatförändringar och ett ökat fokus på hälsa och miljö är bara några av alla de megatrender som driver foodtech-sektorn framåt. Den globala livsmedelsindustrin som omsatte över 8.000 miljarder dollar 2020 enligt Statista har till för bara några år sedan karaktäriserats av en oligopolliknande struktur med ett litet antal multinationella jättar. 

En av de investerare som tog plats i Stockelds rekordstora finansieringsrunda var techentreprenören Måns Ullerstam och hans Kale United. Investmentbolaget, som investerar i veganska företag över hela världen, håller precis på att ta in 100 miljoner kronor i nytt kapital 

”Först förstod ingen vad foodtech var och sedan förstod alla. Det ledde till väldigt höga värderingar. Men nu, i spåren av pandemin och till följd av det rådande världsläget och höjda livsmedelspriser, har värderingarna kommit ned en bit”, konstaterar Måns Ullerstam. 

”Men inget stoppar den underliggande tillväxten. Vi vet vart världen är på väg och till år 2050 måste en stor del av omställningen ha skett.”

Måns Ullerstam, grundare Kale United.
Måns Ullerstam, grundare Kale United.

Även Gustaf Brandberg, som driver Gullspång Invests två år gamla riskkapitalbolag Re:food, ser att de höga värderingar som setts i foodtech-sektorn, inte minst för växtbaserade bolag, kommit ned en bit.

”För ett halvår sedan var sektorn som hetast, sedan dess har värderingarna gått ned. Det tycker vi är bra för att kunna skapa en uthållig bransch. Livsmedelssektorn är långsam och det har funnits en orimlig förväntan på hur snabbt de nya bolagen ska kunna växa. Det som samtidigt talar emot en bubbla är den stora förändringspotentialen. En del av förändringen kommer att drivas av de stora bolagen men det finns massor av utrymme för nya bolag att ta plats”, säger Gustaf Brandberg som just kommit hem från den stora matmässan Expo West i Los Angeles. 

”Där fanns hur många bolag som helst inom växtbaserat, men den absoluta majoriteten av de nya produkterna smakar fortfarande inte tillräckligt bra och har ofta även för dåligt innehåll näringsmässigt.”

Vilka delar av sektorn har ni valt att fokusera på?
”Det finns några få saker som orsakar stora problem. Ett sådant är hur vi skaffar oss animaliskt protein, ett annat hur vi brukar jorden med bekämpningsmedel och konstgödsel, ett tredje att den mat vi äter är för onyttig och ett fjärde allt svinn både av mat och material i distributionsledet”, säger Gustaf Brandberg. 

Analysen landade i att Re:food nu investerar i skiftet mot en hälsosam diet, alternativa proteiner, hållbara försörjningskedjor och ett regenerativt jordbruk, det vill säga hur man genom odling kan återuppbygga jordens förmåga. 

”Den sistnämnda trenden är fortfarande kvar i startblocket. Här är det svårare att hitta affärsmodeller som går att skala och kunskapsläget kring regenerativt jordbruk är en utmaning.”

Gustaf Brandberg
Gustaf Brandberg

Måns Ullerstam beskriver istället utvecklingen i generationer, där den första bestod av linsgrytor och liknande, den andra av vegetariska eller veganska alternativ som skulle efterlikna originalet till vilket pris som helst och den tredje, handlar om att göra dessa alternativ nyttigare. 

”Vi har fortfarande inte lyckats att efterlikna originalet fullt ut, men här finns en uppsjö av spännande bolag. Nu när vi nästan är i paritet handlar det om att skapa en produkt som är lika god som Beyond Meat men som är nyttigare. Mindre processad, bättre råvaror, mindre tillsatser. Då löser vi hälsoperspektivet samtidigt som vi ställer om.” 

Att det finns stort intresse att investera i foodtech syns inte minst i Nicoya, investmentbolaget med bas i Stockholm, som tagit in 700 miljoner kronor sedan verksamheten drog igång 2018. Nu är siktet inställt på en börsnotering. 

”Nicoya är en halvö i Costa Rica och en så kallad Blue Zone där människor äter bättre och lever längre för att man hittat en balans i livet”, säger bolagets vd Christopher Slim. 

”Vi vill förändra matsystemet och fokuserar på tre makrotrender, skiftet mot nya och alternativa proteiner, ökad efterfrågan på hälsosammare mat och en transformation mot en mer hållbar och stabil värdekedja.”

Det sistnämnda handlar om att utveckla mer resurseffektiva odlingssätt, men också att skapa mer hållbara lösningar i produktion, transporter, förpackningar och att anpassa sig till konsumenternas nya digitala konsumtionsbeteenden.

I dag har Nicoya 13 bolag i portföljen som Nick's, El Taco Truck, Peas of Heaven och Foodiq, en fabrik för nästa generations livsmedel. Med de 400 miljoner kronor som bolaget tog in i en övertecknad runda strax innan jul har bolaget för avsikt att genomföra ett antal nya investeringar i den internationella marknaden under 2022 enligt Christopher Slim. 

Christopher Slim, vd Nicoya.
Christopher Slim, vd Nicoya.
Innehåll från LexusAnnons

Nu lanseras helelektriska Lexus RZ

Ny teknik, snabbladdning – och japansk gästfrihet.

Det var receptet när Lexus ville skapa en unik helelektrisk bil.

Nu lanseras modellen i Sverige och tillverkaren har höga förväntningar.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Omotenashi, det japanska ordet för gästfrihet som fokuserar på att uppfylla alla tänkbara behov, har i decennier varit ett ledord för biltillverkaren Lexus.

Och när företaget tog fram skisserna på den nya interiören i den helelektriska modellen RZ 450e var just gästfrihet en av de viktigaste ingredienserna.

Detaljer som ett panoramatak med dimmer, Dimoramatak, som anpassar ljuset efter förarens (eller passagerarnas) önskningar och ger bättre takhöjd är ett exempel. Värmaren som håller kupén varm utan att ta kraft från batteriet, vilket garanterar komfort under hela resan, är ett annat.

Inuti bilen dominerar en stor pekskärm på 14 tum, och instrumentpanelens element med infravärme ger snabb och energieffektiv värme.

Teknik möter komfort

Lexus RZ 450e är byggd på en ny elbilsplattform som siktar på att maximera potentialen för nästa generations elektrifierade modeller. Den använder BEV-plattformen (e-TNGA) med integrerat litiumjonbatteri och är utrustad med Lexus intelligenta fyrhjulsdriftsystem.

Denna teknik ger en rad fördelar i allt från vridmoment, väghållning till chassikonstruktion.

Komfort och bekvämlighet är högprioriterat i kupén. Och den nya multimediaplattformen Lexus Link erbjuder utökade funktioner för uppkoppling, reseplanering och information.

Säkerhetssystemet Lexus Safety System+ ger avancerade funktioner för att upptäcka fler faror och undvika kollisioner.

Säkrare körning

Förutom det traditionella japanska hantverket förknippas Lexus ofta med ny teknik, något som också utlovas i Lexus RZ 450e. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik – ”One Motion Grip” – kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Steer-by-wire innebär att det inte finns någon mekanisk koppling mellan ratten och hjulen, utan information skickas elektroniskt från ratten till däcken. Detta ger säkrare och mer behaglig körning.

Körglädje och snabbladdning

Målet med Lexus RZ 450e har varit att erbjuda en elbil som kombinerar komfort, teknik och prestanda.

Takashi Watanabe, chefsingenjör för RZ 450e har haft en tydlig målbild:

– RZ 450e har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ  

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera