Hoppa till innehållet

Annons

Medvind och framtidstro i fokus när Gasellvinnarna firades

Krisläge pågår – men det finns en hel del ljuspunkter att glädjas åt. Det var ett viktigt budskap under tisdagens andra Gasellevent, som hördes både från talarna och de fem Gasellvinnarna i Örebro, Värmlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län.

Andreas Johansson och Anna Ekelund modererade det andra Gaselleventet som sänds live från Stockholm.
Andreas Johansson och Anna Ekelund modererade det andra Gaselleventet som sänds live från Stockholm.Foto: Gustaf Månsson
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, Anna Rosengren vd för Almi Företagspartner Gävledala och Anna Ekelund
nyhetschef på Dagens industri samt programledare för Di TV.
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, Anna Rosengren vd för Almi Företagspartner Gävledala och Anna Ekelund nyhetschef på Dagens industri samt programledare för Di TV.Foto: Gustaf Månsson

Trots allt lyckades en positiv känsla leta sig fram under tisdagens Gasellevent. Inte minst tack vare Gasellvinnarna som förmedlade medvind och framtidstro på vinnarfilmerna som skildrade deras vardag med fulla orderböcker och i vissa fall till och med nyanställningar nu under hösten.

Moderatorerna Andreas Johansson och Anna Ekelund, programledare på Di TV, lyfte också fram att Gasellerna i Örebro, Värmlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län har skapat nästan 1.000 nya jobb tillsammans, trots att det är betydligt färre Gasellföretag i samtliga län jämfört med i fjol.

Även talaren Lina Rickardsson, vd och formgivare för Dalaföretaget Pappelina, förmedlade en hoppfull lägesbild. Pappelinas framgångssaga har nu pågått i 20 år, sedan Lina Rickardsson lanserade sin första egenvävda platsmatta på Formex år 2000. Nu säljer Pappelina 100.000 mattor per år, och även i år går det bra.

”Coronapandemin påverkade oss hårt i mars-april. Våra orderblock sjönk med 70 procent, men redan i maj började det vända. Nu har vi helt plötsligt mer beställningar än någonsin”, säger Lina Rickardsson.

Hon lyfte också fram den lokala förankringen som viktig.

”Det finns en glädje i att vi skapar arbetstillfällen och producerar på plats i Dalarna.”

Lina Rickardsson passade på att skicka med ett råd till andra entreprenörer:

”Ha kul så orkar du mycket!”

Kathrine Löfberg, styrelseordförande och fjärde generation i familjeföretaget Löfbergs, pratade om hur det kan komma något gott även ur kriser.

”Det finns mycket vi kommer att ta med oss från den här tiden, och då inte bara sådant som digitala lösningar för möten. Vi har sett att det kommer fram kreativitet bland medarbetarna och vi har kunnat testa massor av nya intressanta idéer.”

”Om man lyckas att se möjligheterna under en så här jobbig period så tror jag att man kan komma ut stärkt på andra sidan”, säger Kathrine Löfberg.

Löfbergs står dessutom mitt i sin största satsning hittills – ett nytt rosteri byggs just nu i Karlstad för 200 miljoner kronor.

”Det är en framtidssatsning!”

 

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera