Annons

Medivir: Ny vd utsedd – tillträder i april

Christine Lind har utnämnts till ny vd för Medivir. Hon tillträder 1 april 2017.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Medivirs tillträdande vd Christine Lind.
Medivirs tillträdande vd Christine Lind.Bild:Pressbild

Christine Lind efterträder Niklas Prager som 2014 accepterade uppdraget som vd från en roll som styrelseledamot när bolaget stod inför behovet av en större omställning av verksamheten.

Niklas Prager kommer att fortsätta som vd fram till 1 april och står även till förfogande fram till bolagsstämman den 3 maj för att säkerställa en optimal och smidig övergång, heter det vidare i pressmeddelandet.

"Det känns naturligt att i samråd med styrelsen lämna över till en ny person nu när vi färdigställt den omfattande transformation som varit min huvuduppgift de senaste åren. Medivir är idag ett helt nytt bolag som står starkt och med fantastiska möjligheter till värdeskapande de närmaste åren", kommenterar Niklas Prager i pressmeddelandet.

Christine Lind har varit chef för Strategic Business Development inom Medivir sedan 2015 och var tidigare vice president Business Development på Lifecell Corporation i New Jersey. Hon har spenderat huvuddelen av sin karriär på Bank of America Merrill Lynch i New York med fokus på Healthcare Investment Banking, uppger Medivir.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?