Medivir har omförhandlat avtal med Tetralogic

Medivir har omförhandlat avtalet med Tetralogic Pharmaceuticals kring ersättningsmodellen och nivåer för läkemedelskandidaten birinapant.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I det omförhandlade avtalet är Medivir MVIR B -0,82% Dagens utveckling enbart skyldiga att betala grundat på en fördelning av framtida faktiska intäkter till Medivir.

I tidigare avtal förelåg milstolpsersättningar med förutbestämda belopp samt royalty på eventuell försäljning.

”Detta gynnar båda parter då det nya avtalet skapar väsentligt förbättrade förutsättningar för en potentiell utlicensiering eller försäljning i vårt fortsatta affärsutvecklingsarbete med birinapant”, skriver Medivirs vd Yilmaz Mahshid i en kommentar till pressmeddelandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?