1515
Annons

Medivir delar ut 870 miljoner till aktieägarna

Forskningsbolaget Medivir har slutfört försäljningen av dotterbolaget Biophausia till Karo Pharma. Aktieägarna i Medivir kan nu se fram emot en överföring på cirka 870 miljoner kronor.

Bild:TT/Colourbox

Medivirs styrelse föreslår en överföring till aktieägarna på cirka 32 kronor per aktie genom ett frivilligt aktieinlösenerbjudande till alla aktieägare. Bolaget delar ut hela nettolikviden från försäljningen av Biophausia, cirka 870 miljoner kronor.

Karo Pharma köpte Biophausia för 908 MKr.

"Försäljningen av dotterbolaget har medfört att Medivir uppnått en mycket god kassabehållning. Det är därför glädjande att bolagets styrelse efter en analys av kapitalbehovet kunnat konstatera att kapacitet finns för en större utskiftning av kapital till aktieägarna med fortsatt bibehållen god likviditet", säger Anna Malm Bernsten, styrelseordförande för Medivir.

Hon säger att renodlingen gjort Medivirs forskningsportfölj mer attraktiv. Tidigare planerade bolaget en särnotering, men enligt Anna Malm Bernsten var försäljningen en bättre lösning.

”Jag tror att vi har en av de starkaste kassapositionerna av alla läkemedelsforskande bolag i Sverige i dag”, säger hon.

En extrainkallad bolagsstämma fattar beslut om överföringen senast i februari. Om stämman godkänner förslaget kan aktieägarna se fram emot erbjudandet några veckor efter stämman.

Medivirs aktie är på uppgång med en ökning på 3,9 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?