1515
Annons

Medieuppgifter: Nato-ledningen överraskad av Erdogans utspel

Nato:s ledning var inte beredd på Erdogans uttalande om att Sverige och Finland bör hållas utanför alliansen. Det skriver norska VG som hänvisar till källor inom Nato.

Turkiets president Erdogan.
Turkiets president Erdogan.

Diskussionerna om Nato-medlemsskap för Sverige och Finland har pågått i månader, Turkiet uppges inte har motsatt sig medlemsskap under den perioden. Tvärtom ska alla 30 medlemsländer i alliansen har varit positiva.

Alla beslut i Nato kräver enhällighet och Turkiet kan blockera möjligheten för Sverige och Finland att bli medlemmar. Men enligt VG:s källor frågar sig många inblandade om Erdogan verkligen vill stoppa Nato-inträde för Sverige och Finland, eller om den turkiske presidenten kommer att använda processen för att ställa andra krav.

 


Ännu ingen omsättning för Xintela

Forskningsbolaget Xintela, listat på First North, redovisar likt i samma kvartal i fjol 0 i nettoomsättning för årets första kvartal. Övriga intäkter uppgick till 0,5 miljoner kronor (4,2). Bolaget ska genomföra en företrädesemission.

Dessa övriga intäkter avser kostnader för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta samt bidrag från Vinnova.

Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:12) och bolagets likvida medel var 2 miljoner kronor (15,5). 

Xintelas resultat före skatt uppgick till -11 miljoner kronor (-9).

Xintela har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 44,6 miljoner kronor. Bolaget genomför även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionerna är 0,25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier.

Företrädesemissionen avses att genomföras under det andra kvartalet 2022. Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen, teckningsperiod och andra relevanta datum kommer att meddelas vid senare tillfälle, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?