Annons

Medicover: Nytt polskt ersättningssystem tynger 2018

Vård- och diagnostikbolaget Medicover påverkas av att den polska nationella hälsofonden NFZ implementerar sitt nya ersättningssystem. Implementeringen kommer att påverka bolagets kontrakt från och med 31 mars. Medicover kommer inte längre att tillhandahålla tjänster inom hjärtkirurgisk vård och några generella tjänster. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den negativa effekten på ebitda-resultatet från de uppsagda kontrakten uppskattas till mellan 0,2-1,5 miljoner euro år 2018 och ingen påverkan 2019. Det slutliga utfallet inom intervallet beror på de ytterligare åtgärder som NFZ kommer att ta och som förväntas under mars.

Medicover MCOV B -1,61% Dagens utveckling Hospital kommer att använda den kapacitet som frigörs till att expandera utbudet av tjänster inom privatbetald vård, vilket kommer att kompensera dessa intäkter över tiden, är budskapet.

Kontrakten avseende kardiologi- och intensivvårdstjänster är fortfarande aktuella och är under övervägande för anbudsförfarande.

För 2017 utgjorde alla kontrakt med NFZ 1,5 procent av Medicovers omsättning och 3,1 procent av omsättningen för divisionen Healthcare Services. Kontrakten som avslutas per den 31 mars motsvarar 8,8 miljoner euro, medan kontrakten för kardiologi och intensivvård som fortfarande är aktuella motsvarar 3,9 miljoner euro.

"Lönsamheten på kontrakten för kardiologi och intensivvård bidrar positivt till marginalen för divisionen", uppger Medicover.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?