Annons

Medicinteknikbolaget ökar förlusten i andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Irras redovisar ett rörelseresultat på -40,7 miljoner kronor (-32,1) för det andra kvartalet 2019. 

Nettoomsättningen ökade samtidigt till 1,1 miljoner kronor, att jämföra med 0,1 miljoner kronor samma kvartal föregående år. 

Irras bokförde under kvartalet sin första intäkt från Irraflow i USA. 

"I det här tidiga skedet av lanseringen behöver först läkare och sjukhus utvärdera effekten av Irraflow på patientvården innan de kan fatta ett långsiktigt köpbeslut", skriver bolagets vd Kleanthis Xanthopoulos i rapporten. 

"Samtidigt som vi är glada över att kunna redovisa vår första intäkt i USA fortsätter vi att lägga grunden för att bygga upp en långsiktig verksamhet. Vi vet av erfarenhet att det ofta kan ta sex månader eller mer innan en ny produktlansering börjar generera intäkter", kommenterar han vidare. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?