ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Medicinteknikbolag går samman

Oncology Venture (OV), listat på Aktietorget, har kommit överens om en fusion med Medical Prognosis Institute (MPI), noterat på First North.

Syftet är att bygga ett integrerat onkologiskt bioteknikbolag med flera läkemedelskandidater för behandling av cancer, enligt ett pressmeddelande.

Oncology Ventures aktieägare kommer erhålla ett vederlag bestående av 1,8524 aktier i Medical Prognosis Institute, MPI, för varje aktie i Oncology Ventures.

Sammanslagningen är tänkt att skapa ett starkare bolag som ska ge möjlighet till en bredare omsättningsbas. Den kommer ge upphov till synergier som väntas uppgå till över 2 miljoner kronor per år. Besparingarna ska användas för läkemedelsutveckling vilket kommer utgöra kärnverksamheten i det sammanslagna bolaget.

Affärsmodellen inkluderar både MPI:s biomarkörsteknologi och Ov:s kapacitet att identifiera och utveckla individanpassade cancerläkemedel.

"Godkännande av anticancerläkemedel för behandling av tumörer baserat på deras molekylärbiologi istället för deras histopatologi eller placering i kroppen är på väg att bli ett särdrag på marknaden. Precis detta är målet för det nya kombinerade bolaget", säger Peter Buhl Jensen som redan i dag är vd för båda bolagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer