Mediamarkt-ägaren utser ny vd och finanschef

Mediamarkt-ägaren Ceconomy har utsett Jörg Werner till ny vd och Karin Sonnenmoser till ny finanschef, enligt ett pressmeddelande. Båda tillträder den 1 mars.

Jörn Werner har senast varit styrelseordförande för A.T.U Auto-Teile-Unger Handels. Han tog över den rollen i maj förra året efter att ha varit vd för samma företag mellan 2015 och 2018.

Den nya finanschefen Karin Sonnenmoser kommer närmast från österrikiska belysningstillverkaren Zumtobel Group där hon var ansvarig för finanser och anskaffning. 

I en kommentar säger Pareto att det handlar om en erfaren ledning som implementeras och att detta borde vara slutet för ommöbleringen på Europas ledande konsumentelektronikkedja. Det tilläggs dock att räkenskapsåret 2018/19 oavsett blir ett omvandlingsår. Därför väljer man att inta en försiktig hållning till Ceconomys utsikter på medellång till lång sikt i det utmanande marknadsläget. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?