ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Gasell

De blev årets första Gasellvinnare: ”Vi har fantastiska medarbetare”

  • Peter Fellman chefredaktör Di, Rikard Lingvall och Carolina Lingvall från Pulverlack i Hedesunda, Gävleborg. Nicklas Hessel och Mattias Eriksson från Biketown Sverige i Falun, vinnarna från Dalarna, och Anna Ekelund nyhetschef Di. Foto: Josefine Stenersen
  • Foto: Josefine Stenersen
  • Foto: Josefine Stenersen
  • Foto: Josefine Stenersen

Äntligen premiär! 

Di Gasell fyller 20 år och firar med galaturné under hösten.

Först ut var ett Falun i högform, där Dalarnas och Gävleborgs Gaseller firas i kväll.

Jubileumshösten kunde knappast ha fått en härligare start. Ett festpyntat Magasinet i centrala Falun bjöd upptill Gasellgala med Dagens industris chefredaktör Peter Fellman och Anna Ekelund, nyhetschef och programledare för Di TV, vid rodret.

Gasellföretagare och andra deltagare och utställare minglade tillsammans innan programmet på scenen drog i gång.

En av kvällens talare var Lisa Lindström, vd för Doberman som är en av Sveriges mest välkända digitala designbyråer. Lisa Lindström har varit med under nästan hela bolagets tjugoåriga resa från 1999 och fram till i dag, när Doberman omsätter 117 miljoner kronor och har över 80 anställda.

När Lisa Lindström utsågs till vd var hon 27 år och hade inte läst någon ekonomi, eller ens på universitet eller högskola över huvud taget.

”Jag satt i rullstol mellan jag var 20 och 25, för att en operation gick fel. Men till slut hittade man en helt ny behandling som gjorde att jag kan gå och stå i dag”, berättar Lisa Lindström.

I dag är hon dessutom delägare tillsammans med ett fyrtiotal medarbetare. Från scenen berättade Lisa Lindström vidare om hur hon ser som det absolut viktigaste i sin roll att Doberman är en arbetsplats i toppklass.

”Jag måste hela tiden se till att vi är det absolut bästa stället att vara på, vi måste vara allra allra längst fram. Medarbetarna är min enda råvara, så dem måste jag ta hand om.”

  • Lisa Lindström, vd för Doberman. Foto: Josefine Stenersen

Doberman har funnits med bakom storbolag som Spotify och Klarna. Och Lisa Lindström säger att arbetssättet egentligen är detsamma, oavsett storleken på bolag de jobbar med.

”Vad vi alltid har jobbat med är att göra andra företags innovationer ännu mer tillgängliga för andra. De ska vara begripliga.”

Gäst på scenen var även smyckesföretaget Snö of Swedens grundare Lena Jonsson Näslund som berättade om sitt mångmiljonimperium som har basen i jämtländska Ås.

Även Stig Engström, grundare Engcon, var gäst och berättade om hur han har varit Gasellföretagare hela tio år i följd.

  • Stig Engström, Engcon, intervjuas av Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri. Foto: Josefine Stenersen

Och tillslut var det så dags för varje Gasellgalas höjdpunkt – tillkännagivandet av vinnarna.

I Dalarna var det Biketown Sverige som stod som vinnare före 24 andra Gasellföretag i länet och i Gävleborg var det Pulverlackering i Hedesunda som knep förstaplatsen bland totalt 26 nominerade företag.

Det var lyckliga och lite omtumlade segrare som mottog hyllningar från scenen.

”Det känns fantastiskt roligt”, säger Nicklas Hessel, grundare och delägare för Biketown.

Läs mer: Cykelnördarnas chansning växte till en kedja: ”Bankerna trodde inte på idén” 

  • Gasellvinnarna i Dalarnas län gick till Biketown Sverige i Falun, Nicklas Hessel och Mattias Eriksson. Här tar de emot sitt pris och intervjuas av nyhetschef Anna Ekelund. Foto: Josefine Stenersen

Även Rikard och Carolina Lingvall, som driver Pulverlackering i Hedesunda, var glada över utmärkelsen som de i mångt och mycket tillskriver sin personal.

”Vi har fantastiska medarbetare, och det här priset är lika mycket deras som vårt.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer