1515

Med skogen som skafferi – ”vill hylla det som är typiskt västerbottniskt”

Långt in i skogen i Västerbottens inland ligger sommarrestaurangen Wild River. Här serveras maträtter med inspiration från den norrländska naturen och med råvaror från lokala producenter – hållbarhet är en viktig del av konceptet. Under pandemin gjorde restaurangen sitt bästa år hittills.

På Wild River har gädda i olika former en given plats på menyn. Freddy Holmgrens mamma, Lotta Holmgren som arbetar som bild- och skulpturkonstnär, har därför skapat en gädda i naturformat trä som symboliserar fiskens betydelse i matlagningen.
På Wild River har gädda i olika former en given plats på menyn. Freddy Holmgrens mamma, Lotta Holmgren som arbetar som bild- och skulpturkonstnär, har därför skapat en gädda i naturformat trä som symboliserar fiskens betydelse i matlagningen.Foto:Alexandra Bengtsson
Gravad tjäder med rivet och rökt tjäderhjärta, picklade senapsfrön, rökt purjolöksolja, senap med tjädervatten, rökt dillmajonäs, gurka picklad i svartvinbärsblad, kapriserade omogna svarta vinbär, friterat tunnbröd och picklade granskott.
Gravad tjäder med rivet och rökt tjäderhjärta, picklade senapsfrön, rökt purjolöksolja, senap med tjädervatten, rökt dillmajonäs, gurka picklad i svartvinbärsblad, kapriserade omogna svarta vinbär, friterat tunnbröd och picklade granskott.Foto:Alexandra Bengtsson

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?