1515
Annons

McDonald's gör succé med vegansk hamburgare

McDonald's testar just nu en ny vegansk hamburgare på några restauranger Finland.
Gensvaret har varit så pass bra att den nu övervägs att börja serveras över hela landet.

Bild:TT.

Sedan den 4 oktober har McVegan funnits i McDonald's utbud på fyra restauranger i finska Tammerfors. Burgaren, som består av sojabönor och kan jämföras med en McFeast, testas nu på marknaden och ska säljas fram till den 21 november, skriver BBC.

Och den har redan blivit så pass uppskattad att McDonald's nu överväger att föra in den på menyn i hela Finland.

”För tillfället känns det som att den kan komma att säljas över hela landet”, säger McDonalds talesperson Heli Ryhanen.

I Sverige har det i perioder serverats veganska hamburgare. Sist var i februari i samband med en kampanj. Återstår att se om McVegan även kommer hit.

Modeskaparen Issey Miyake död

Den japanske modeskaparen Issey Miyake har avlidit, 84 år gammal. Hans internationella karriär sträckte sig över mer än 50 år.

Issey Miyake, modeskaparen bakom Steve Jobs svarta polotröjor, är död.
Issey Miyake, modeskaparen bakom Steve Jobs svarta polotröjor, är död.

Issey Miyake var en av flera unga japanska designers som nådde framgång i Paris från mitten av 1970-talet. Han blev främst känd för klädmärket som bär hans namn.

Modelegendaren avled den 5 augusti, meddelar en av hans medarbetare. Enligt hans egen önskan ska han redan ha begravts med endast anhöriga närvarande. Det ska inte finnas några planer på en större ceremoni.

Issey Miyake stod bakom bekväma kläder i avant garde-stil. Bland annat gjorde han kläder med veck som var permanenta och som inte skrynklade.

Han gjorde även över 100 svarta polotröjor till den legendariske Apple-chefen Steve Jobs.

Issey Miyake föddes i Hiroshima 1938 och överlevde atombomben som fälldes där 1945. Han talade sällan om händelsen, men i en artikel om nedrustning han skrev i The New York Times 2009 bröt han tystnaden.

”När jag blundar kan jag fortfarande se saker som ingen någonsin borde uppleva: ett starkt rött ljus, det svarta molnet kort därefter, människor som springer åt alla håll och desperat försöker fly”, skrev han.

”Jag har aldrig valt att dela mina minnen eller tankar om den dagen. Jag har försökt, men utan framgång, att lägga dem bakom mig och har föredragit att tänka på saker som kan skapas, inte förstöras, och som bringar skönhet och glädje.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera