ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

McCain ville slippa Trump på sin begravning

Den avlidne amerikanske senatorn John McCain begravs på söndag, uppger hans kansli. McCain ska dock specifikt ha bett om att president Donald Trump inte deltar i ceremonin.

De tidigare presidenterna George W Bush och Barack Obama har däremot tillfrågats om att hålla minnestal vid begravningen i Washington National Cathedral i huvudstaden, skriver tidningen The New York Times.

Söndagens ceremoni lär samla Washington DC:s politiska och diplomatiska elit. Att McCain, när han planerade begravningen, sade att han inte ville att presidenten skulle delta är en sista markering från en man som inte drog jämnt med partikamraten Trump, rapporterar nyhetskanalen CNN bland andra.

Under valrörelsen 2016 skapade Trump stora rubriker genom att säga att McCain – som är nationellt hyllad efter att ha tjänstgjort som stridspilot under Vietnamkriget och suttit fem år som krigsfånge i Hanoi – "inte var någon krigshjälte". McCain å sin sida kallade Trumps möte med Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors i juli för "ett tragiskt misstag".

Det är ännu oklart om det verkligen blir så att president Trump inte deltar i begravningen. Vita husets pressekreterare Sarah Sanders har sagt att hon ska återkomma med detaljer.

McCain var delstaten Arizonas senator i nära 32 år. Han avled han i lördags, några dagar före sin 82-årsdag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer