Annons

Mazda sänker vinstprognosen

Japanska biljätten Mazda sänker sin prognos för helåret på grund av den starka inhemska valutan. Rörelseresultatet väntas bli 150 miljarder yen vilket är 12 procent lägre än tidigare prognos och lägre än medianprognosen från analytikerna på 156,9 miljarder yen.

Även försäljningsprognosen justeras ned med 7,5 procent till 3,15 biljoner yen för räkenskapsåret som löper till sista mars 2017.

Nettovinsten bedöms landa på 100 miljarder yen, en nedgång med 25,5 procent jämfört med förra året.

I prognoserna har Mazda utgått från att yenen i genomsnitt kostar 104 mot dollarn och 116 mot euron. Tidigare prognos var 110 och 125 yen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?