May tror på bra brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May är övertygad om att det blir ett bra brexit-avtal och hon ser pragmatism från EU:s sida.

Det sade hon i en intervju med Bloomberg TV i Davos på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Hon sade att hon förstår näringslivets betydelse och att hon vill försäkra att Storbritanniens finansiella tjänster behåller sin roll.

Premiärministern sade att hon är "positiv" kring Londons finanssektors framtid efter brexit.

Hon sade vidare att regeringen bör se "med stort allvar" på bitcoin.

Samtidigt sade hennes finansminister Philip Hammond i en paneldebatt i Davos att han räknar med att inflationen i Storbritannien kommer att börja sjunka nu och att han räknar med att IMF kommer att revidera upp sin prognos för Storbritanniens BNP-tillväxt när brexit klarnat.

Han tackade också sin amerikanske kollega Steven Mnuchin för att ha stärkt pundet mot dollarn.

Finansministern sade att finansiella tjänster är i "centrum" av den brittiska brexit-strategin.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?