Annons

May: Inte rädd för att lämna EU utan avtal

Jag vill ha ett avtal med EU, men inte till vilket pris som helst. Storbritannien är inte rädd för att lämna utan ett avtal om vi måste.

Det sade den brittiska premiärministern Theresa May i sitt avslutningsanförande vid partikongressen i Birmingham på onsdagen.

"Låt oss skicka ett tydligt budskap om att vi inte kommer att acceptera EU:s nuvarande brexit-erbjudande", sade den brittiska premiärministern Theresa May.Foto:Virginia Mayo

Hon tillade att "vi behöver vara uppriktiga" och erkänna att lämna utan avtal skulle vara "tufft först", men med det brittiska folkets uppfinningsrikedom skulle vi klara det.

"Låt oss skicka ett tydligt budskap om att vi inte kommer att acceptera EU:s nuvarande brexit-erbjudande", sade hon.

Hon betonade att resultatet i folkomröstningen måste hedras och att hon aldrig skulle gå med på att Storbritannien delas.

May avvisade krav på en andra folkomröstning och sade att det bara skulle vara en "politikernas omröstning", ett sätt att säga att folket röstade fel första gången.

I stället uppmanade hon till att ha is i magen nu när den tuffaste fasen i förhandlingarna inleds för att nå bästa möjliga utfall.

"Jag vet att vi kan få ett avtal som levererar för Storbritannien", sade hon.

Theresa May upprepade tidigare uttalanden om att hon alltid har mött EU med respekt och att Storbritannien förtjänar att bli mött på samma sätt.

May upprepade också att Storbritannien kommer att ha nya handelsavtal efter brexit.

"Jag tror passionerat att det bästa ligger framför oss", sade premiärministern.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera