1515
Annons

Matthew dödade flest 2016

Orkanen Matthew, som beräknas ha dödat över 700 människor i Haiti, var den naturkatastrof som krävde flest liv under 2016. Årets dyraste katastrof, räknat i pengar, var jordbävningen i Kumamoto i Japan i april som beräknas ha orsakat förluster motsvarande 20 miljarder USA-dollar.

Kvinnor har tagit skydd i en park i Kumamoto under jordbävningen i april.
Kvinnor har tagit skydd i en park i Kumamoto under jordbävningen i april.Bild:Naoya Osato

Totalt dog 10.000 människor i katastrofer, såväl naturliga som påverkade av människan, under 2016, enligt en sammanställning som gjorts av det schweiziska återförsäkringsbolaget Swiss Re.

Katastrofkostnaderna uppgick till minst 158 miljarder dollar och kostade världens försäkringsbolag omkring 49 miljarder dollar. Det är en ökning med nästan en tredjedel jämfört med 2015 då försäkringskostnaderna var 37 miljarder.

Swiss Re skriver i ett uttalande att skillnaden mellan katastrofkostnaderna och priset för försäkringsbolagen visar att katastroferna inträffade i områden med låg försäkringsgrad.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?