Mastercard förvärvar teknikföretag

Mastercard har ingått ett avtal om att förvärva teknikföretaget NuData Security, enligt ett pressmeddelande. Genom att integrera NuDatas produkter kommer Mastercard stärka sina möjligheter att hantera bedrägerier.

De finansiella detaljerna kring affären avslöjas inte.

Förvärvet uppges även komma att stärka säkerheten i enheter och autentisering, något som enligt Mastercard krävs för alla transaktioner som väntas ske när Internet of Things växer kraftigt.

NuDatas flaggskeppsprodukt är NuDetect som identifierar rätt användare baserat på deras interaktioner och användande av mobilappar och smartphones. Tekniken lär sig av användarens beteende och innebär att handlare och kortutgivare i princip i realtid kan auktorisera transaktioner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?