1515

”Måste älska teamet”

Snabbhet och intensitet, det var vad som fick Lena Apler på kroken när Sigmastocks grundare pitchade sitt bolag för henne. Det framkom när de tre delade scen på torsdagens Gasellträff i Göteborg.

”Det var korta snabba frågor och korta snabba svar”, berättar Mai Thai, en av grundarna.

 

 

GASELLSNACK. Nanna Stranne och Mai Thai från Sigmastocks och Lena Apler, grundare Collector.
GASELLSNACK. Nanna Stranne och Mai Thai från Sigmastocks och Lena Apler, grundare Collector.Bild:Jesper Frisk
VINNARE. Karin Bjärle, vd för PS of Sweden, vann Gasellsprånget.
VINNARE. Karin Bjärle, vd för PS of Sweden, vann Gasellsprånget.Bild:Jesper Frisk

Uppslutningen var stor när det på torsdagen var dags för vårens Gasellsprångsfinal i Göteborg. Och som vanligt i Gasellsammanhang var tillväxt och snabbhet heta ämnen.

På scen stod bland annat Lena Apler som för 18 år sedan, tillsammans med Johan Möller, startade nischbanken Collector. Förutom att hon sitter i styrelsen och just nu även är tillförordnad vd är hon också en stor ängelinvesterare. Privat har hon stoppat pengar bland annat i sparappen Dreams och e-handelsbolaget NA-KD. Dessutom är Collector en stor investerare i fintech.

Just nu har hon belagt sig själv med investeringsförbud eftersom hon inte hinner med fler företag. Men när hon väl investerar har hon lite olika kriterier som måste uppfyllas:

”Jag måste förstå produkten eller tjänsten och så måste det finnas en tydlig kundnytta. Sedan måste det vara skalbart, för jag gillar tillväxt. Och helst måste jag älska teamet.”

Nanna Stranne och Mai Thai träffade hon för första gången för ungefär två år sedan, ett möte som senare ledde fram till att hon valde att investera i deras automatiserade aktieportföljstjänst Sigmastocks.

”Vi insåg att vi nog bara skulle ha 20 eller 30 sekunder på oss”, berättar Mai Thai om mötet.

De valde att trycka på potentialen, samt kundnyttan.

”Vi visste att Lena, precis som vi, stör sig ganska mycket på höga fondavgifter”, säger Nanna Stranne.

Den närmaste tiden är det tillväxt som gäller för Sigmastocks.

”Vi har ganska höga mål, så det är bara att köra på. Det går inte alltid som man tänkt, men ju mer man håller på förstår man att det är en del av resan”, säger Mai Thai.

”Jag har sagt till dem att de första två är de jävligaste. Sedan kan man börja skörda”, säger Lena Apler.

Kvällen avslutades med finalen i årets Gasellsprång. Under våren har tio företag ställts mot varandra i olika städer runt om i Sverige, i syfte att vaska fram ett företag som har potential att bli en Supergasell i framtiden. I Göteborg var det dags för finalen och då var det PS of Sweden, som gör anatomiska träns till hästar, och Work System, som utvecklar och säljer inredning för transportbilar, som tävlade. Vinnare blev PS of Sweden.

”Det här bevisar att man kan göra bra business inom ridsporten utan att sitta i sadeln eller att mocka skit”, säger vd:n och grundaren Karin Bjärle.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?