ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Gasell

Mästarnas mästare i tillväxt får nytt Gaselldiplom

  • Foto: Claes-Göran Flinck
  • Peter Fellman, Chefsredaktör Di, Mary Ekstam, Marknadsförare, Maja Florin, live konferens och Rebecka Forsman, Projektledare. Foto: Amanda Lindgren

Di Gasell fyller 20 år och firar med att belöna de tillväxtbolag som lyckats bäst sedan priset började delas ut. Företag som har utsetts till Gaseller minst tre gånger blir nu Mästargaseller. Rekordet hittills är tio Gasellutmärkelser.  

För 20:e året uppmärksammar Dagens industri Sveriges mest framgångsrika tillväxtföretag. En nyhet under jubileumsåret är ett Mästargaselldiplom som går till de bolag som utsetts till Gasellföretag minst tre gånger. 

Sedan starten 2000 har cirka 19.000 Gasellutmärkelser delats ut till snabbväxande bolag runt om i landet. Antalet Gasellföretag är drygt hälften så många – vissa lyckas nämligen med bedriften att uppnå de tuffa kriterierna flera gånger. 

”Rekordet har industrikoncernen Engcon Goup som utnämnts till Gasellföretag tio gånger. Rekryteringsbolaget Student Consulting är det företag som vunnit i flest län”, berättar Rebecka Forsman som är projektledare för Di Gasell. 

Nu lanseras alltså hedersutmärkelsen Mästargasell för att lyfta de företag som håller sig kvar i täten av tillväxtligan år efter år. 

”Vi vill uppmärksamma hjältarna i svensk tillväxt genom att blicka tillbaka på de senaste 20 åren och rikta strålkastarljuset mot dem som lyckats bli Gaseller flera gånger, säger Rebecka Forsman. 

Kraven som ska uppfyllas för att få Gasellstatus är högt ställda. Mindre än 1 procent aktiebolagen i landet klarar samtliga punkter: 

Förutom grundkriterierna minst tio anställda och en årsomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, ska bolaget minst ha dubblat sin omsättning sedan första räkenskapsåret. 

Dessutom ska omsättningen ha ökat varje år de senaste tre åren. Vidare ska företaget ha haft ett positivt rörelseresultat de senaste fyra räkenskapsåren. Slutligen ska bolaget vuxit organiskt och ha sunda finanser. 

”Vi tittar mycket på hur många jobb Gasellföretagen genererar. Det är en del av Di:s filosofi – företagandet ska ha bidragit till samhället”, säger Rebecka Forsman. 

Gasellerna själva skyltar gärna med utmärkelsen på hemsidor och i andra digitala kanaler, konstaterar hon. 

”Gasellcertifieringen har blivit en kvalitetsstämpel som visar att man är ett trovärdigt och sunt snabbväxande bolag.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer