1515

Mästarnas mästare i tillväxt får nytt Gaselldiplom

Di Gasell fyller 20 år och firar med att belöna de tillväxtbolag som lyckats bäst sedan priset började delas ut. Företag som har utsetts till Gaseller minst tre gånger blir nu Mästargaseller. Rekordet hittills är tio Gasellutmärkelser.  

Foto:Claes-Göran Flinck
Peter Fellman, Chefsredaktör Di, Mary Ekstam, Marknadsförare, Maja Florin, live konferens och Rebecka Forsman, Projektledare.
Peter Fellman, Chefsredaktör Di, Mary Ekstam, Marknadsförare, Maja Florin, live konferens och Rebecka Forsman, Projektledare.Foto:Amanda Lindgren

För 20:e året uppmärksammar Dagens industri Sveriges mest framgångsrika tillväxtföretag. En nyhet under jubileumsåret är ett Mästargaselldiplom som går till de bolag som utsetts till Gasellföretag minst tre gånger. 

Sedan starten 2000 har cirka 19.000 Gasellutmärkelser delats ut till snabbväxande bolag runt om i landet. Antalet Gasellföretag är drygt hälften så många – vissa lyckas nämligen med bedriften att uppnå de tuffa kriterierna flera gånger. 

”Rekordet har industrikoncernen Engcon Goup som utnämnts till Gasellföretag tio gånger. Rekryteringsbolaget Student Consulting är det företag som vunnit i flest län”, berättar Rebecka Forsman som är projektledare för Di Gasell. 

Nu lanseras alltså hedersutmärkelsen Mästargasell för att lyfta de företag som håller sig kvar i täten av tillväxtligan år efter år. 

”Vi vill uppmärksamma hjältarna i svensk tillväxt genom att blicka tillbaka på de senaste 20 åren och rikta strålkastarljuset mot dem som lyckats bli Gaseller flera gånger, säger Rebecka Forsman. 

Kraven som ska uppfyllas för att få Gasellstatus är högt ställda. Mindre än 1 procent aktiebolagen i landet klarar samtliga punkter: 

Förutom grundkriterierna minst tio anställda och en årsomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, ska bolaget minst ha dubblat sin omsättning sedan första räkenskapsåret. 

Dessutom ska omsättningen ha ökat varje år de senaste tre åren. Vidare ska företaget ha haft ett positivt rörelseresultat de senaste fyra räkenskapsåren. Slutligen ska bolaget vuxit organiskt och ha sunda finanser. 

”Vi tittar mycket på hur många jobb Gasellföretagen genererar. Det är en del av Di:s filosofi – företagandet ska ha bidragit till samhället”, säger Rebecka Forsman. 

Gasellerna själva skyltar gärna med utmärkelsen på hemsidor och i andra digitala kanaler, konstaterar hon. 

”Gasellcertifieringen har blivit en kvalitetsstämpel som visar att man är ett trovärdigt och sunt snabbväxande bolag.”

 


Innehåll från SeavusAnnons

8 tips för en smidig migration till Atlassian Cloud

Många känner redan till det faktum att Atlassian slutade att sälja sina lokala licenser från och med februari 2021.

Om ni använder några Atlassian-verktyg med hosting så innebär det alltså att ni kan behöva byta till molnet snart. Oavsett storleken på er organisation så kan migrationsprocessen till Atlassian Cloud verka komplicerad och till och med läskig i vissa fall. 

Med rätt strategi, planering och utvärdering kan dock migrationen till molnet bli stressfri och utan driftstörningar. 

Som en auktoriserad Atlassian Enterprise Gold Solution-partner har Seavus certifierade ingenjörer kunskap och insikter om vad ni måste tänka på och förbereda för innan ni påbörjar migrationsprocessen, samt hur ni drar nytta av den.

Här kommer några av de bästa tipsen från Seavus experter, och ni bör vara uppmärksamma på dem när ni migrerar till Atlassian Cloud:

1.  Kolla upp juridiska problem med datalagring

Det första ni måste göra är att kolla upp eventuella juridiska problem som kan uppstå i samband med koppling till datalagring i Atlassian Cloud. Det är väldigt viktigt att tackla och lösa alla dessa problem innan ni börjar planera migrationsprocessen. Detta gör att ni kan vara säkra på att ni faktiskt kan byta till molnet innan ni påbörjar de förberedande aktiviteterna.

2. Informera användare om den kommande migrationen

Eftersom Atlassians verktyg oftast används på daglig basis är det av yttersta vikt att man informerar alla användare om den kommande migrationen och förbereder dem på de associerade förändringarna. Ni måste informera alla intressenter och användare att en migration till molnet planeras och vad de kan vänta sig av processen. Det ger dem tid att vänja sig vid tanken och förbereda sig på de kommande förändringarna. Vidare kommer detta även förbereda dem på UAT-delen.

3. Utvärdera er Atlassian-produkts tillgänglighet i molnet

Det är rekommenderat att öronmärka lite tid åt att utvärdera alla appar ni använder ovanpå Atlassian-produkterna och kontrollera deras tillgänglighet i molnet. Om något tillägg inte är tillgängligt så måste ni kolla upp och planera andra alternativ.

4. Bestäm användarautentisering 

När det kommer till autentisering av användare så måste ni slå fast önskad användarautentisering för molnet. Om SSO (single-sign-on) behövs måste molnsidan ställas in för det.

5. Planera användarmigration

En av sakerna ni måste vara uppmärksamma på är att bestämma hur ni ska migrera användare samt bekräfta migrationsvägen för användarna.

6. Välj rätt migrationsmetod

Ni måste se till att välja rätt migrationsmetod baserat på produkterna ni migrerar och huruvida ni redan har något på molnsidan.

7. Glöm inte att köra en testmigration

När ni migrerar till molnet är det viktigt att köra minst en testmigration efter vilken ett UAT genomförs.

8. Följ alla ändringar

Att migrera till molnet är en process, och därför är det fördelaktigt att ha en plats där man följer all relevant information. Vidare ska ni ta fram en steg för steg-bok för er test- och produktionsmigration.

Som ni redan vet är planering nyckeln till framgång vid migration till molnet. Om ni vill lära er mer om hur man gör denna process smidig, kostnadseffektiv och mindre tidskrävande så ska ni ansluta er till oss vid Atlassian Clould-workshop: Hur man förbereder en framgångsrik molnmigration 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?