Annons

Mästargasellen vill lysa upp börsen: ”Det är en dröm”

Belysningsföretaget Designlight Scandinavian är i år ett Gasellföretag för fjärde gången. Renoveringen av befintliga bostäder fyller upp när nybyggandet bromsar. Jessica Hultqvist är delägare och vd i Mästargasellen.

Jessica Hultqvist, Designlight Scandinavian.
Jessica Hultqvist, Designlight Scandinavian.

Med fyra Gaselldiplom erhåller Designlight Scandinavian i år också hederstiteln Mästargasell. Varför har bolaget vuxit i Gasellfart de senaste åren?

”Högkonjunktur för bostadsbyggandet är en orsak, en annan är vår höga kvalitet som ger få returer och det sparar tid för elektriker. Dessutom har vi utvecklat och lanserat en ny produkt som vi kallar modulstrålkastare och är avsedd för stora anläggningar som slalombackar, golfbanor, arenor och flyg­platser.”

Tillsammans med din make Björn Hultqvist, designer, startade du företaget 1996. Varför blev det belysning för dig?

”Mina föräldrar var i belysningsbranschen så kontaktnätet fanns redan där men genombrottet kom först 2003 med utfasningen av glödlampor. Vi var först i Sverige att specialisera oss på infälld LED-belysning, så vi låg helt rätt i tiden vilket gynnat vår tillväxt och har gjort oss ledande på LED-belysning i Norden.”

Vad händer i företaget just nu?

”Personalen är informerad om att vi för samtal med First North om en möjlig notering. Vi vill börsnotera företaget för att bygga vårt varumärke och göra personalen stolt över att arbeta på ett framgångsrikt företag för vi är ett team som skapat detta tillsammans. Och det är en dröm som jag och Björn vill uppnå att se vårt företag växa.”

Hur blåser vinden i branschen?

”Även om bostadsbyggandet bromsar in så finns det ett stort renoveringsbehov och därmed fortsatt efterfrågan på miljövänlig energisnål LED-belysning. Dessutom har vi bara börjat med modulstrålkastare och marknaden i Sverige och utomlands är enorm och projekten stora. Om tre år omsätter vi 200 miljoner kronor.”


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?