1515
Annons

Mästargasellen vill lysa upp börsen: ”Det är en dröm”

Belysningsföretaget Designlight Scandinavian är i år ett Gasellföretag för fjärde gången. Renoveringen av befintliga bostäder fyller upp när nybyggandet bromsar. Jessica Hultqvist är delägare och vd i Mästargasellen.

Jessica Hultqvist, Designlight Scandinavian.
Jessica Hultqvist, Designlight Scandinavian.

Med fyra Gaselldiplom erhåller Designlight Scandinavian i år också hederstiteln Mästargasell. Varför har bolaget vuxit i Gasellfart de senaste åren?

”Högkonjunktur för bostadsbyggandet är en orsak, en annan är vår höga kvalitet som ger få returer och det sparar tid för elektriker. Dessutom har vi utvecklat och lanserat en ny produkt som vi kallar modulstrålkastare och är avsedd för stora anläggningar som slalombackar, golfbanor, arenor och flyg­platser.”

Tillsammans med din make Björn Hultqvist, designer, startade du företaget 1996. Varför blev det belysning för dig?

”Mina föräldrar var i belysningsbranschen så kontaktnätet fanns redan där men genombrottet kom först 2003 med utfasningen av glödlampor. Vi var först i Sverige att specialisera oss på infälld LED-belysning, så vi låg helt rätt i tiden vilket gynnat vår tillväxt och har gjort oss ledande på LED-belysning i Norden.”

Vad händer i företaget just nu?

”Personalen är informerad om att vi för samtal med First North om en möjlig notering. Vi vill börsnotera företaget för att bygga vårt varumärke och göra personalen stolt över att arbeta på ett framgångsrikt företag för vi är ett team som skapat detta tillsammans. Och det är en dröm som jag och Björn vill uppnå att se vårt företag växa.”

Hur blåser vinden i branschen?

”Även om bostadsbyggandet bromsar in så finns det ett stort renoveringsbehov och därmed fortsatt efterfrågan på miljövänlig energisnål LED-belysning. Dessutom har vi bara börjat med modulstrålkastare och marknaden i Sverige och utomlands är enorm och projekten stora. Om tre år omsätter vi 200 miljoner kronor.”

 


Innehåll från Veriscan SecurityAnnons

Verktygslådan för ett lyckat säkerhetsarbete

Den växande hotbilden har gjort it- och cybersäkerhet till en allt viktigare ledningsfråga. Ett standardiserat säkerhetsarbete enligt ISO/IEC 27000-serien ger transparens, struktur och överblick. Med mjukvaruplattformen vSUITE har alla organisationer nu möjlighet att driva ett systematiskt säkerhetsarbete som skapar tillit hos organisation och ledning. 

– Standarderna i ISO 27000-serien är en förutsättning för ett strukturerat och systematiskt arbete med organisationens it- och cybersäkerhet. Jag brukar också rekommendera våra kunder att utse en CISO, chief information security officer, som är expert på informationssäkerhet och länken mellan organisationen och ledningen, säger Jan Branzell, expert på informationssäkerhet och VD på Veriscan. 

I mer än 20 år har Jan Branzell och hans kollegor på Veriscan hjälpt organisationer i alla storlekar och branscher att utveckla ett systematiskt arbetssätt kring riskbedömning, tillgångar och klassificering av skyddsvärd information enligt den internationella säkerhetsstandarden ISO/IEC 27001.

 Viktigt för tillit och trygghet

Jan Branzell var med och tog fram standarderna och har unik erfarenhet av att arbeta med dem. Nu lanserar Veriscan, via sitt moderbolag vSRC, sitt egenutvecklade mjukvaruverktyg vSUITE som erbjuder nya möjligheter för ett strukturerat säkerhetsarbete enligt standarderna. 

– Det är viktigt för tilliten och tryggheten internt att det finns en klar bild av var man står säkerhetsmässigt, vad man saknar och vart man är på väg. vSuite är en lättanvänd verktygslåda som gör det möjligt för säkerhetsfunktionen att stödja ledning och verksamhet på ett effektivt och transparent sätt. vSUITE kan appliceras av alla organisationer på egen hand. 

I takt med att omvärlden blir mer orolig ökar också cyberhoten mot Sverige. Under vintern och våren har antalet anmälda it-incidenter mot svenska myndigheter och samhällsviktiga verksamheter ökat från 200 till 400-500 i veckan, enligt MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. 

Mer och mer en ledningsfråga

Den negativa utvecklingen omfattar i hög grad också näringslivet. Cybersäkerhet har kanske mer än någonsin tidigare blivit en ledningsfråga.

– Idag har alla verksamheter interna och externa krav på informations- och cybersäkerhet. Det gäller såväl regulatoriska krav, till exempel GDPR och NIS-direktivet, som krav från ägarna. Cybersäkerhet handlar lika mycket om att skydda känslig information och samhällsviktiga funktioner, som att förvalta marknadens och ägarnas förtroende, säger Jan Branzell.

Läs mer om Veriscan här 

Om Veriscan

Veriscan har 20 år erfarenhet av informationssäkerhet/cybersäkert i organisationer från 10 till 100 000 anställda och ledningssystemet ISO/IEC 27001. Erfarenheterna har byggts i verktygsplattformen vSUITE där man med enkelhet och transparens kan jobba integrerat med riskhantering, tillgångar och klassning och mäta effekten av säkerhetsarbetet i organisationen. 

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Veriscan Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?