1515

Massmarsch i protest mot utdragen brexit: ”Ett svek”

Storbritanniens utdragna skilsmässa från EU ses som ett svek av dem som röstade för ett utträde för tre år sedan. Nu har en två veckor lång protestmarsch inletts för att manifestera missnöjet mot att brexit dröjer.

Nigel Farage, tidigare ledare för det EU-fientliga partiet Ukip.
Nigel Farage, tidigare ledare för det EU-fientliga partiet Ukip.Foto:Frank Augstein

Marchen tog sin början i Sunderland i nordöstra England under lördagen med runt 100 angelägna brexitförespråkare som tog de första stegen i regnigt väder.

Deras slutdestination är regeringskvarteren i London, rapporterar flera brittiska medier.

Startpunkten är symbolisk eftersom Sunderland var den första staden som röstade ja till att lämna EU i folkomröstningen för snart tre år sedan. Under två veckor kommer den besvikna gruppen att vandra mot huvudstaden.

”Jag anser att vi bevittnar ett svek. Jag tror att vi bevittnar ett av de sorgligaste kapitlen i vårt lands demokratiska historia”, sade Nigel Farage, tidigare ledare för det EU-fientliga partiet Ukip och en av de mest tongivande brexitörerna, som gick tillsammans med demonstranterna under en sträcka.

Bakom marschen står lobbygruppen "Leave means leave" , som länge arbetat för att Storbritannien ska lämna unionen.

En hel del uppmärksamhet har riktats mot själva arrangemanget. I en kritisk kolumn i tidningen Independent beskrivs vandringen som bisarr då det delas ut så kallade "goodie bags" och den ackompanjeras av traditionella engelska frukostar lagade på enbart brittiska produkter.

Marschen engagerar även en yrkesgrupp som ser sig hotad av EU-regler: fiskare. Organisationen "Fishing for leave" bildade redan under fredagen en karavan av båtar i floden Themsen. Med hänvisning till rörelsen Gula västarna i Frankrike bar fiskarna gula gummistövlar under protesten.

Det finns historiska föregångsexempel på protestmarscher från kolstaden Sunderland till London. Den största hölls 1936, efter ett stort missnöje med fattigdom och nedläggningen av ett stort varv.

I närtid har den japanska biljätten Nissan meddelat att den lägger ned stora delar av sin tillverkning i Sunderland, med hänvisning till osäkerheten som brexit medför.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?