1515

Massiv protest mot Brexit

Brexit närmar sig. Då gick en halv miljon britter ut på Londons gator och krävde en ny folkomröstning om Storbritanniens EU-framtid.

Foto:Frank Augstein

Över 100.000 människor väntades delta i marschen mot Westminsterpalatset där parlamentet har sitt säte, skriver The Guardian. Enligt arrangörerna blev det till slut närmare 570.000 demonstranter som tågade genom den brittiska huvudstaden för att kräva en omröstning om det slutliga utträdesavtalet mellan Storbritannien och EU.

"Det här är den näst största demonstrationen det här århundradet, efter den miljon som uppskattats ha protesterat mot kriget i Irak 2003", säger en talesperson för gräsrotsorganisationen Folkets röst till The Guardian.

Många av deltagarna demonstrerade inte bara för en omröstning om utträdesavtalet — utan även mot brexit helt och hållet.

"Regeringen har inte mandat att fundamentalt förändra landet över en natt. Innan vi faktiskt röstade borde vi ha blivit bättre informerade, och vi borde ha uppmärksammats på vad det faktiskt betyder att lämna", säger aktivisten Adam Bradford till The Guardian.

Peter Andrews, som tillsammans med 500 andra rest till London med gruppen Bath för Europa, är inne på samma spår.

"Att lämna Europa är den dummaste idén som jag någonsin stött på. Den kommer att förstöra mina barns framtid och det kommer att förstöra min framtid", säger han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?