Annons

Massapriserna fortsätter falla

UBS ser priset på massa fortsätta att falla på grund av en expansion i kapacitetsutnyttjandet, enligt en färsk analys om pappersmarknaden i Europa.

Utbyggnaden kommer att leda till svårigheter för efterfrågan att möta upp och därmed även försämra handelsutsikterna för massan i år, bedömer den schweiziska investmentbanken.

Faktorer som har potential att påverka massapriset är en försening eller stopp av kapacitetsutbyggnaden, en större nedläggning av fabriker än väntat och en svagare dollar, skriver UBS.

Banken betonar samtidigt att förpackning och hygien fortsatt erbjuder en stabil utveckling i förhållande till massa och grafiskt papper.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?