1515

Massafabrik gav byggskjuts för Gasellen

En utbyggd SCA-fabrik gav Nordins Traktorer & Svets i Timrå en rejäl omsättningsskjuts. 

Nu kan bolaget även titulera sig gasellföretag – för första gången i bolagets 50-åriga historia. 

Anders Nordin, som tog över verksamhet från sin far 2005.
Anders Nordin, som tog över verksamhet från sin far 2005.Foto:Nordins Traktorer och Svets i Timrå

Traktorer & Svets på 1960-talet var traktorkörning och byggarbeten huvudverksamhet. När byggkonjunkturen tog fart i Timrå på 1980-talet kunde bolaget rida på boomen genom att utveckla sig inom den nu dominerande svetsverksam­heten. 

Sonen Anders Nordin kom i slutet på 1990-talet in på heltid i bolaget och 2005 blev han helägare och vd till företaget han arbetat i under hela sin uppväxt. Men att fortsätta utveckla ett bolag som redan är väletablerat har varit en utmaning. 

”Det gäller att försöka hänga med och sköta jobben så att man har nöjda beställare. Gör man bort sig är man ju borta. Konkurrensen i branschen är hård”, säger Anders Nordin. 

Tillväxten tog sig till Gasellhöjder när SCA investerade rekordsumman 7,8 miljarder i sin massafabrik i närliggande Östrand. Närheten, och kompetensen, som fanns till hands på Nordins Traktorer & Svets gav familjeföretaget en skjuts i omsättning. 

”Åren när projektet var i gång fick man jobba mycket, det gav en försmak för vad det kostar att expandera sitt bolag. Men det har gett oss många kontakter som vi har nytta av i dag”, säger Anders Nordin och fortsätter.

”Samtidigt är det skönt att få hämta igen oss lite grann och också hinna med annat i livet.”

Anders Nordin uppger att konjunkturen i branschen fortfarande ser god ut i Sundsvall, men att bolaget inte kommer att omsätta samma summor de kommande åren. Pappa Nils Nordin är med sina 77 år fortfarande aktiv och svänger ofta förbi verkstaden för att fika eller arbeta med egna projekt.

Huruvida en ny generation Nordin kommer att ta över i verkstaden återstår att se.

”Om intresset för branschen finns där så går det ju att driva vidare för mina barn. Det vore kul, men det var aldrig riktigt meningen att det skulle bli ett familjeföretag.”

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?