Annons

Martin Flodén får förnyat mandat

Riksbanksfullmäktige har beslutat att ge Martin Flodén ett förnyat mandat som vice riksbankschef, med sex år till den 21 maj 2024.

Det skriver Riksbanken i ett pressmeddelande på fredagen.

vice riksbankschef Martin Flodén
vice riksbankschef Martin FlodénBild:Filip Erlind

Martin Flodén tillträdde som vice riksbankschef i maj 2013. Han är professor i nationalekonomi och har tidigare bland annat arbetet inom Finanspolitiska rådet och SNS Konjunkturråd.

"Martin Flodén har bidragit med hög kompetens inom de finansiella och makroekonomiska områdena. Han har utfört sitt arbete på ett utmärkt sätt och kompletterar de övriga ledamöterna väl. Vi är därför mycket glada att Martin har tackat ja till ytterligare en mandatperiod", säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein och vice ordförande Michael Lundholm.

"Jag är glad över att ha fått förtroendet att fortsätta mitt arbete i Riksbankens direktion. Riksbanken står inför flera viktiga och intressanta framtidsfrågor. Jag ser fram emot att bidra till arbetet med dessa", säger Martin Flodén.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?