1515

Marketschefen Per Elcar lämnar Handelsbankledningen

Per Elcar, chef för bankens "Markets & Asset Management" och vice vd, lämnar sin befattning och koncernledningen på egen begäran.

"Ett nytt ledarskap kommer att underlätta arbetet med att komma till rätta med en kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö som tyvärr förekommit på

en avdelning", säger vd Anders Bouvin i ett pressmeddelande.

Foto:TT

Per Elcar, chef för Handelsbanken SHB A -1,08% Dagens utveckling Markets & Asset Management, som ingår i Handelsbanken Capital Markets, lämnar på egen begäran sin befattning och därmed även koncernens Senior Management.

Han kommer att tillträda en annan tjänst i banken, enligt ett pressmeddelande. Vad detta är för tjänst nämns inte.

"En rad åtgärder har vidtagits och pågående utredningar fortsätter", säger vd Anders Bouvin.

Dan Lindwall har utsetts till tillförordnad chef för Handelsbanken Markets & Asset Management. Han är i dag chef för Handelsbanken International med verksamhet i ett tjugotal länder. Dan Lindwall kommer i sin nya befattning att ingå i koncernledningen.

Dagens industri har i ett antal artiklar granskat den "kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö" som vd Anders Bouvin nu säger sig vilja komma till rätta med. 

Den 24 september rapporterade Di att ett antal kvinnliga assistenter hade förflyttats efter att de utsatts för verbala kränkningar med sexuella anspelningar, medan de som utsatte dem för detta fick sitta kvar på sina platser och ledningen försökte tysta ned det hela.

Ledningens agerande ifrågasattes både internt och av kunder, enligt en artikel dagen därpå. Fackförbundet Finanslivs klubbordförande i banken avböjde däremot att kommentera händelserna.

I torsdags hävdade Handelsbanken att den efter Di:s granskning startade drog igång en större utredning av den berörda avdelningens kultur och arbetsmiljö. Banken ska även ha vidtagit åtgärder tidigare, men vilka åtgärder detta var fråga om framkom aldrig.

Samma dag kunde Di rapportera om intern kritik mot att den chef som skulle utreda kränkningarna "utreder sig själv" genom att han sedan slutet av fjolåret haft personalansvar för de berörda assistenterna. I stället, menade personal, borde någon mer utomstående utreda förhållandena.


Innehåll från KIAAnnons

Kia EV6 Årets premiumbil i Tyskland

Efterlängtad och redan prisbelönt.

Kia EV6 har utsetts till ”Årets Bil i Tyskland” i kategorin Premium.

Nu lanseras den helelektriska crossovern i Sverige.

Så bra är Kia EV6 – årets premiumbil i Tyskland

Uttrycket ”premium” i bilbranschen finns på många marknader, men någon exakt definition av begreppet finns inte. Det brukar dock handla om en bil av ett känt märke, som är påkostad och har hög upplevd kvalitet.

Allt detta stämmer in på nya helelektriska Kia EV6 – som utsetts till ”Årets Bil i Tyskland 2022” av tyska Årets Bil (GCOTY) just i kategorin Premium.

Kia EV6, som precis lanseras i Sverige, fick den prestigefyllda utmärkelsen före en mängd konkurrenter av en jury bestående av 20 journalister i Tyskland.

– Det är fantastiskt att se Kia EV6 vinna priset Årets premiumbil i Tyskland. Även om leveranserna av vår innovativa helelektriska crossover bara har börjat, är det tydligt att EV6 sätter nya standarder för laddningsprestanda, teknik och interiörutrymmen, säger Jason Jeong, vd Kia Europe.

Ultrasnabb laddning

Att få utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland är inte bara ett erkännande för det arbetet som Kias dynamiska team gör utan även ett kvitto på den lyckade satsningen på den helelektriska plattformen Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Kia EV6 kan köras upp till 528 kilometer på en laddning och tack vare avancerad 800V-teknik är ultrasnabb laddning av batteriet (77,4 kWh) möjligt.

Vid en laddstation med minst 250 kW kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter eller så kan du på endast 4,5 minuters laddning uppnå en räckvidd på 100 km.

”Något alldeles extra”

Kia EV6 kommer i fyra utföranden och erbjuds i bakhjuls- och fyrhjulsdrivna konfigurationer, 168 kW (228 hk) respektive 239 kW (325 hk). Toppmodellen – fyrhjulsdrivna EV6 GT lanseras i slutet av 2022. GT levererar 430 kW (585 hk) och accelererar 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

– Kia EV6 är inte bara den första modellen baserad på vår nya Electric-Global Modular Platform (E-GMP), den är också först med den nya och djärva Opposites United-designfilosofin, säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group.

– Den emotionella designen, imponerande räckvidden och ultrasnabba laddningen gör Kia EV6 till något alldeles extra. Vi är stolta över att ta emot utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland, det är ett erkännande för det briljanta arbetet från vårt dynamiska Kia-team.

Snabb laddning, lång räckvidd och ett gott klimatsamvete – nya Kia EV6

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?