Annons

Marine Harvest sänker slaktprognos

Marine Harvest sänker sin guidning för årets slaktvolym till 369.000 ton från tidigare prognos om 377.000 ton. Den huvudsakliga orsaken är utmaningar i den norska verksamheten.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Även i somras sänkte bolaget sin slaktvolymprognos för helåret, då från 403.000 ton.

Bolaget räknar nu dock med en viss volymåterhämtning under 2018 då bolaget räknar med en slaktvolym på 410.000 ton för det året.

"Styrelsen är nöjd med att se att produktionsanpassningsplanen i Norge nu har trätt i kraft. Det finns god grund för hållbar tillväxt framöver", heter det.

I rapporten noteras även att utbudstillväxten på marknaden enligt analysföretaget Kontali Analyse väntas uppgå till 7 procent 2018 och 3 procent 2019.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?