Annons

Maria Mindhammar blir ny generaldirektör för AF

Maria Mindhammar blir regeringens nya val av generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Hon tillträder tjänsten omgående, enligt ett pressmeddelande från regeringen på torsdagen.

Maria Mindhammar.
Maria Mindhammar.Foto:Arbetsförmedlingen

”Maria Mindhammar är rätt person att kliva in som ny generaldirektör och ge det tydliga ledarskap som myndigheten behöver för att ge rätt stöd till arbetssökande och arbetsgivare i hela landet. Hon kommer även att ha en viktig roll att spela i det fortsatta reformeringsarbetet”, uppger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Arbetsförmedlingen har skakats av den reform som just nu genomförs av myndigheten, vilket lett till nedskärningar av lokala förmedlingskontor.

Reformen, som är en del av överenskommelsen mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna, har lett till att Vänsterpartiet hotat att försöka avsätta arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Under torsdagen löper Vänsterpartiets tidsfrist ut för den handfull krav partiet ställt på regeringen i frågan om reformen.

Bland annat kräver partiledare Jonas Sjöstedt att LOV, lagen om valfrihet, inte ska vara bärande i reformen, att regeringen skjuter till mer pengar till Arbetsförmedlingen och att regeringen stoppar nedläggningen av myndighetens kontor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?