1515

Maria Lindholm blir ny redaktör för Di Weekend

Maria Lindholm har utsetts till ny redaktör för Di Weekend och chef för Dagens industris featureverksamhet.

”Vi är mycket glada att Maria Lindholm tackat ja till uppdraget och ser fram emot att tillsammans med henne utveckla Di:s featurejournalistik ytterligare de kommande åren”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

Maria Lindholm.
Maria Lindholm.Foto:Jonatan Bylars

Maria Lindholm har jobbat på Dagens industri sedan 2015 och kommer innan det från magasinet Icon, Dagens nyheter, Elle och Resumé. De senaste åren har hon varit biträdande redaktör för Di Weekend och därmed drivande i arbetet med magasinets journalistik.

”Jag är stolt och glad över förtroendet. Dagens industri har en av Skandinaviens största och bästa featureredaktioner och det är väldigt roligt att få leda arbetet framåt”, säger Maria Lindholm.

Förutom Di Weekend ansvarar Di:s avdelning för featurejournalistik för PS-sidorna i tidningen, men också för ett stort block med helgläsning på di.se och i papperstidningen. 

”Med Maria Lindholm får vi en mycket dedikerad och kunnig chef för Dagens industris viktiga featureverksamhet där mycket uppskattade magasinet Di Weekend är flaggskeppet”, säger Peter Fellman.

Maria Lindholm tillträder formellt den 1 februari. Hennes företrädare Andreas Johansson har efter sju viktiga år för Di Weekend valt att gå vidare till nya uppgifter på Dagens industri. 

Han kommer bland annat att delta i utvecklingen och senare även leda ett nytt tv-format av Di Weekend som har premiär i under vårvintern. Han kommer också att synas regelbundet i andra sammanhang i Di TV, bland annat som programledare i vårt dagliga eftermiddagsformat Ekonomistudion och även som moderator i vår viktiga live- och konferensverksamhet.

”Under de här sju åren har Di Weekend befäst sin urstarka position bland prenumeranterna och annonsörerna, vilket Andreas Johansson bidragit starkt till. Nu ser vi fram emot att jobba vidare med honom i många nya sammanhang som i Di TV och i vår konferensverksamhet”, säger Peter Fellman. 

”Efter sju fantastiska år ska det bli kul att få sätta tänderna i något nytt! Jag är mycket glad över att Maria tackat ja till att ta över Di Weekend, som har en unik position i det svenska medielandskapet”, säger Andreas Johansson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?