Annons

Mardröm att vänta på auktionsscenen

Vårens auktioner kan bli något av en mardröm

Foto:LEIF R JANSSON / TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Detta är en krönika av en fristående kolumnist. Analys och ställningstaganden är skribentens.
Innehåll från ProFlex LogistikAnnons

ProFlex – Sveriges kanske mest flexibla logistikföretag

Med över 20 års erfarenhet inom logistikbranschen vågar nu ProFlex Logistik påstå att de kanske är mest flexibla – av alla. Med individanpassade och skräddarsydda lösningar står de starka på marknaden även i turbulenta tider. 

Vad som började som en filial inom en större koncern växte snabbt till ett eget bolag med en enkel grundvision; logistik ska vara enkelt, smidigt och problemfritt. 

Optimerade logistikflöden

ProFlex är specialiserade på 3PL och e-handeln och erbjuder individuella lösningar för samtliga kunder. Med lager i närhet till Göteborgs hamn och anställda som skannar, packar och distribuerar varor för både stora och små företag har de snabbt lärt sig att optimera flödet för samtliga kunder. 

Denna aspekt är det som Joakim Samuelsson, vd på ProFlex, anser skiljer företaget från konkurrenterna.

– Transparens och spårbarhet är någonting som både vi och kunderna värdesätter. Dessa aspekter resulterar även i en större överblick över distributionsprocessen. 

Utöver detta erbjuder ProFlex en mer personlig kontakt där experterna på bolaget finns tillgängliga att svara på samtliga frågor som kan tänkas uppstå. 

– Vi ser våra kunder som samarbetspartners – inte ett projekt i mängden, fortsätter Joakim. 

Implementerade system

För att uppnå den önskade transparensen och kontakten använder sig ProFlex av ett system som heter Ongoing. Detta system möjliggör för samtliga involverade att logga in och se alla sina försändelser – genom hela distributionskedjan. 

– Med våra system och lösningar kan även relativt nystartade och små företag uppleva skillnaden av optimerad distribution. För större bolag innebär lösningarna mer effektiv logistik samt minskade kostnader, fortsätter Joakim. 

Det är dessa aspekter som gör att ProFlex vågar kalla sig Sveriges kanske mest flexibla logistiklösning – och många kunder håller med. August Wängberg, vd på Evess, menar att det var de individualiserade och flexibla lösningarna som var den avgörande faktorn. 

– För oss har detta varit en suverän lösning. Vi gick från att sköta och administrera vårt lager själva till att sänka kostnaderna och slippa lägga tid på lagret och kunna fokusera helt på våra produkter. Detta är något som vi borde gjort tidigare. 

Utöver detta uppskattar många kunder den personliga kontakten som underlättar både för kunderna själva och deras konsumenter. Möjligheten till personlig och snabb kontakt var vitalt för Daniel Hognert, delägare på Paellapannor.  

– Den initiala uppsättningen gick långt över förväntan, både vad gällde leverans till deras lager och för att få vår e-handel att prata med deras lagersystem. De lyckades till och med halvera våra leveranstider och har varit väldigt flexibla även när förvirrade kunder varit i kontakt med oss.

Med full transparens, flexibla lösningar och optimering av logistikflöden har Proflex snabbt etablerat sig som ledande inom kundservice och kundnöjdhet på logistikmarknaden. 

–  Vi vill att fler ska uppleva nöjet med en samarbetspartner de kan lita på, avslutar Joakim. 

Läs mer om ProFlex här!

Faktaruta

Vi på ProFlex Logistik är specialister på E-handels logistik och skräddarsydda 3PL lösningar med integrationer mot WMS-system, frakter, emballage och rådgivning kring E-handelslogisik och distribution. Låt oss effektivisera era logistikflöden!

Kontakta oss på info@proflexlogistik.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ProFlex Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera