Annons

Mårder om Vänsterpartiets budgethot: ”Dubbelt dåligt”

Om Vänsterpartiets initiativ för att få bort Centerpartiets hjärtereform blir framgångsrikt är det dåliga nyheter för Sveriges företag, enligt Günther Mårder, vd Företagarna. 

Foto:Oskar Omne

Sänkta arbetsgivaravgifter för unga är Centerpartiets hjärtereform i regeringens historiska Coronabudget. Den hör också till de reformer som välkomnas av intresseorganisationen Företagarna. 

Men om Vänsterpartiets tillträdande partiledare Nooshi Dadgostar lyckas samla oppositionen så är det mer än en skattesänkning som står på spel, konstaterar Günther Mårder. Det handlar om hela det budgetpolitiska ramverket. 

”Det kan bli hela havet stormar. Särskilt när vi har det parlamentariska läge vi har”, säger Günther Mårder.  

”Det skulle vara dubbelt dåligt”, säger han vidare.  

Tisdagens nyhet är en påminnelse om att det krävs majoritet för den ekonomiska politiken om man ska kunna regera landet, påpekar han. 

Den största förloraren är vare sig budgetprocessen eller företag som riskerar att gå miste om en skattesänkning, utan unga som står långt ifrån arbetsmarknaden, enligt Günther Mårder. 

Vad hade du sagt om du haft Moderatledaren Ulf Kristersson i luren? 

”Företagarna vill ha förutsägbarhet och att bryta mor budgetordningen skulle skapa en ökad osäkerhet”, säger han och uppmanar till varsamhet. 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?