1515

Mångmiljardären Abramovitj blir israelisk medborgare

Den ryska miljardären Roman Abramovitj har flyttat till Israel och samtidigt blivit en israelisk medborgare, skriver The Globes.

Han uppges nu kunna ansöka om ett pass och åka tillbaka till Storbritannien utan visum.

Roman Abramovitj fick flytta från Storbritannien sedan hans visum inte förlängts. Det hela utspelar sig mot bakgrund av det diplomatiska bråk mellan Storbritannien och Ryssland som uppstått efter förgiftningen av den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia.

Enligt uppgift kommer Roman Abramovitj att bo i Varsano-hotellet i Tel Aviv som han köpte 2015. Det håller nu på att omvandlas till hans personliga hem.

Roman Abramovitj blir genom tilldelning av israeliskt medborgarskap också landets rikaste person. Med en uppskattad förmögenhet på 11,5 miljarder dollar enligt Forbes, går han om Eyal Ofer med 9,1 miljarder dollar.

Roman Abramovitj är ägare till London-klubben Chelsea. På grund av att hans visum inte förlängdes kunde han inte närvara vid FA-cupfinalen som Chelsea vann mot Manchester United i helgen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?