1515

Mångfaldspris till näringslivets tungviktare – här är vinnarna

Från lågprioriterat hr-projekt till blytung ägarfråga. Sedan Anna Stenberg grundade rekryteringsbyrån Wes för åtta år sedan har näringslivet syn på mångfald genomgått en metamorfos. För andra året ut delar Wes ut pris till bolagen som lyckats bäst. 

Anna Stenberg, grundare av rekryteringsbyrån WES. Artisten Robyn till höger, som just nu befinner sig på turné i USA.
Anna Stenberg, grundare av rekryteringsbyrån WES. Artisten Robyn till höger, som just nu befinner sig på turné i USA.Foto:Amanda Lindgren/TT

På onsdagen delades mångfaldspriset Diversity Impact Awards ut för andra året. Vid en prisutdelning på Café Opera i Stockholm tog vinnarna emot varsin skulptur, skapade av konstnärsduon MadeByUs. 

I år gick utmärkelsen Årets mångfaldsföretag till fastighetsbolaget Atrium Ljungberg ATRLJ B -0,44% Dagens utveckling . Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco SWEC B -1,42% Dagens utveckling , blev Årets mångfaldsledare och artisten Robyn (som befinner sig på turné i USA) utsågs till Årets blickfång för Teklafestivalen som ska inspirera tjejer till att utforska teknik. 

Anna Stenberg, grundade rekryteringsbolaget Wes, som står bakom priset, tycker att det behövs en utmärkelse som belönar framgångsrika exempel. 

”De bolag vi lyfter ska inspirera och ge verktyg åt andra. Fler och fler inser att de måste hoppa på tåget för att inte missa möjligheten att vara konkurrenskraftiga.” 

”Sedan handlar mångfald inte bara om konkurrenskraft och lönsamhet, utan också om tillväxt och attraktionskraft. Det glömmer många.”

En jury med några av näringslivets toppnamn utsåg vinnarna bland tre kandidater i varje kategori, samtliga framvaskade och granskade av Wes. 

”Efter ett omfattande urvalsarbete presenterade vi tre starka finalister så att juryn får välja mellan riktigt bra alternativ i varje kategori. Johnny Warström, vd för Mentimeter och Pär Fors, vd för CGI, var två av finalisterna till ledarpriset.”

Om du jämför med 2011, när WES grundades, hur långt har bolagen kommit i mångfaldsfrågan?
”Den stora skillnaden är att det förut var hr-cheferna som hörde av sig och ville ha rekryteringshjälp. Det tog tre år att få ledningsgrupperna att förstå att jämställdhet inte är ett hr-projekt utan en ledningsfråga”, säger Anna Stenberg och konstaterar:  

”För två år sedan blev det en ägarfråga. Nu jobbar vi med bland annat med ett tiotal riskkapitalbolag som i sin tur sätter press på bolagen de äger. Det säger en hel del.”

 

 


Innehåll från AkaviaAnnons

Här är jobben där samhällsvetarna tjänar mest

Samhällsvetare arbetar ofta inom statlig sektor, men det är inom den privata som det är bäst betalt. För att öka chansen ytterligare till en högre lön är det till it, industri- och försäkringsbranschen du som samhällsvetare ska söka dig. Det visar statistik från fackförbundet Akavia.

Samhällsvetare är en bred yrkesgrupp av akademiker som har examen i bland annat statsvetenskap och nationalekonomi. Många jobbar som handläggare eller utredare i statlig sektor. 

– Det gör att lönenivåerna är förhållandevis låga. Framför allt för de personer som drivs av samhällsengagemang och jobbar inom intresseorganisationer har relativt låg lön eftersom många konkurrerar om de jobben, säger Caroline Lindeberg, löneexpert på Akavia. 

Akavia är ett fackförbund för akademiker som bildades 2020 av Jusek och Civilekonomerna. I dag samlar Akavia 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem har du tillgång till inkomstförsäkring samt individuell rådgivning om lön och arbetsrätt. 

Expertens 10 bästa tips för högre lön 

Stockholm betalar mest

Akavia har även Sveriges bästa lönestatistik för akademiker – något som kan vara avgörande vid en löneförhandling. Samhällsvetare inom statlig och kommunal sektor har medianlöner på 43 700 kronor respektive 42 500 kronor. De inom den privata sektorn har en medianlön på 48 700 kronor.

För de som jobbar i it-branschen är medianlönen högre, 54 800 kronor i månaden. 

– I storstäderna är lönerna generellt högre. Allra högst är de i Stockholm där samhällsvetarna har en medianlön på 47 800 kronor i månaden. Det är över 6 000 kronor mer än de som arbetar i Göteborg, Malmö och Lund, säger Caroline Lindeberg på Akavia.

Ta förhandlingen på allvar 

Att ta löneförhandlingen på allvar och vara väl förberedd kan ge stora avtryck i din plånbok. Eftersom begreppet samhällsvetare är ganska abstrakt är det bra att under lönesamtalet tydliggöra din kompetens och förklara för chefen vad du kan tillföra verksamheten, menar Caroline Lindeberg. 

– Var också medveten om att den enda stora möjlighet som du har till större lönelyft är när du byter jobb. Störst chans till högre lön har du om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom din nuvarande arbetsplats och får nya och mer avancerade arbetsuppgifter. 

I snitt byter vi jobb sju till åtta gånger i livet. Missar du de tillfällena är det svårare att klättra på lönestegen. Vid den generella årliga lönerevisionen har du nämligen små chanser att höja din lön.

– Så släpp tanken på att gå in med en lägre lön för att sedan bevisa vad du kan och öka lönen i efterhand, säger Caroline Lindeberg.

Så bemöter du chefens argument på lönesamtalet  

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?