1515
Annons

Mångfald som ska visa vägen

Rekryteringsbranschen var för gammeldags, tyckte Anna Stenberg och tog saken i egna händer.

Men grundaren av Women Executive Search, WES, tycker inte att det räcker. Med ett nytt pris vill hon sätta mer ljus på mångfaldsfrågan.

Anna Stenberg.
Anna Stenberg.Bild:Joey Abrait

Vid en ceremoni på torsdagskvällen fick Netlights vd Erik Ringertz samt bolagen Axel Johnson och Backing Minds ta emot priser för sitt engagemang och gedigna arbete för att öka mångfalden i svenskt näringsliv.

Bakom Diversity Impact Awards, som är ett av få svenska priser som hyllar mångfaldsinsatser, står chefsrekryteringsföretaget Women Executive Search som Anna Stenberg grundade 2011.

”Mångfaldsfrågan är ofta problemorienterad. Det är mycket fingerpekande, men vi behöver också bli bättre på att lyfta de goda exemplen, sådana som kan vara förebilder”, säger Anna Stenberg.

Hon berättar att den namnkunniga juryn var mån om att hitta och belöna organisationer som har lyckats göra skillnad på djupet. Det räcker inte med att bara skriva tjusigt om mångfald på hemsidan.

”Vi hade en väldigt bra diskussion som både kom att handla om vem som skulle vinna och vad vi som företagare kan lära av finalisterna”, säger Jens Henriksson, en av jurymedlemmarna och till vardags vd för Folksam.

Anna Stenberg fyller i:

”Det är också roligt att visa att det finns normbrytande bolag inom mansdominerade branscher som it-konsulter och investment.”

När Anna Stenberg grundade Women Executive Search hade hon varit chef för olika bolag inom Kinnevikgruppen i åtta år, och lämnade jobbet som hr-direktör på medieföretaget MTG för att starta eget.

”Under åren hade jag blivit allt mer frustrerad över att rekryteringsbranschen var dammig och gammeldags och hade svårt att hitta bra kvinnliga kandidater och personer med digital kompetens, vilket var just vad vi behövde.”

Bland bolagets kunder finns i dag storbolag som Swedbank men också techföretag som Paradox och Spotify.

Sedan starten har Women Executive Search hjälpt 700 ledare, varav 80 procent kvinnor och 40 procent med utländsk bakgrund, till nya jobb.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?