Annons

Många tomma platser på polisutbildning

Trycket är stort på att utbilda fler poliser. Men i Växjö står nästan en tredjedel av platserna tomma på den utbildning som startade i januari.

När utbildningen inleddes hade 256 antagits och tackat ja till de planerade 325 utbildningsplatserna. Men efter en månad har nu 21 elever hoppat av. Det innebär att 90 platser står tomma, rapporterar SVT Nyheter Småland.

"Det är inte alls tillfredställande. Vi skulle ju vilja kunna leverera det som är beställt", säger Jan Mill, biträdande studierektor på polisutbildningen i Växjö, till SVT.

Ett problem när det gäller att fylla platserna är att många sökande sållas bort eftersom de inte fyller behörighetskraven eller inte klarar medicinska och psykologiska prov. Totalt antogs i landet bara 624 elever till de 800 platserna på de utbildningar som startade i januari.

Nästa år ska enligt planerna utbildning starta på två nya orter i landet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?