1515

Många i Tories emot nuvarande Brexitlösning

Minst 40 parlamentsledamöter i premiärminister Theresa Mays konservativa parti är redo att rösta emot hennes möjliga brexitavtal om det lämnar Storbritannien "halvvägs inne och halvvägs ute" ur EU.  

Det sade Steve Baker, parlamentsledamot och tidigare vice brexitminister, till BBC Radio på tisdagen enligt Reuters.

"Min bedömning är att det finns minst 40 kollegor som inte kommer att acceptera ett 'halvvägs inne, halvvägs ute' Chequers-avtal eller en reservlösning som låter oss stanna kvar i den inre marknaden eller tullunionen", sade han.

Om Theresa May säkrar ett avtal med EU behöver hon godkännande av det brittiska parlamentet och stöd från cirka 320 ledamöter. Om 40 av Toriesledamöterna röstar ned avtalet avgörs regeringens öde och Brexitprocessen av oppositionspartiet Labour, som har indikerat att man kommer att rösta emot snart sagt varje avtal som Theresa May kan komma att lägga fram.

Steve Baker sade vidare att det avgörande är att de får se lagförslaget i överenskommelsen, inklusive reservlösningen för Nordirland (backstop). EU har, tillade han, inte rätt att splittra Storbritannien och britterna bör inte vara rädda för ett läge utan avtal. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?