ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Krisen i Ericsson

Många företag saknar krisplan vid vd-problem

  • Leif Johansson Foto: TT

Du är inte ensam, Leif Johansson. Nio av tio svenska styrelseledamöter säger att deras bolag saknar en plan för att ersätta vd om problem skulle uppstå. 

När Börje Ekholm blir vd för Ericsson är tre månader av plågsam väntan över. Men bolagets ordförande Leif Johansson är inte ensam om att stå utan plan för vad som händer om vd skulle försvinna.

Hela 93 procent av svenska styrelser säger sig ha samma problem.
"Det är ett stort problem. Det framstår som svårt att prioritera”, berättar Monica Lagercrantz. Hon driver chefs-och styrelserekryteraren Lagercrantz Associates, som även arbetar med utvärdering av styrelser, och som de senaste åren genomför en utvärdering av styrelser i 120 stora nordiska bolag.

Av dessa säger sig de flesta alltså sakna en plan för hur seniora chefer ska ersättas. En förklaring till att frågan om generationsskiften inte följs upp ordentligt är tidsbrist.
"De har så otroligt lite tid och en omfattande styrelseagenda, så länge allt är okej så är detta inte en prioriterad fråga."

Monica Lagercrantz säger att en allt mer omfattande regelbörda tar upp en stor del av styrelsearbetet i svenska börsbolag. Detta sker på bekostnad av andra frågor.
Analysen, som spänner över en rad frågor, visar också att många ledamöter är kritiska till kompetensen inom sina egna styrelser.

”Hela 69 procent säger att styrelsens strategiska diskussioner inte håller tillräckligt hög nivå”, säger Johan Mathson, som är partner på Lagercrantz.

Även många vd:ar har synpunkter på ledamöternas kompetens och på hur styrelsen arbetar med strategi. 55 procent av tillfrågade direktörer anser sig inte få det stöd i strategifrågor som de efterfrågar, visar statistiken som Lagercrantz tagit fram.

 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies