1515

Manchesterdådet väntas stärka May

MANCHESTER/LONDON. Storbritannien har ökat terrorberedskapen efter måndagskvällens dåd i Manchester, som tog 22 liv.

Attacken väntas stärka Theresa May inför valet om två veckor, även om kampanjarbetet ligger nere.

Theresa May.
Theresa May.Bild:TT

Självmordsbombaren i Manchester, som tog 22 liv, agerade troligen inte ensam, enligt inrikesminister Amber Rudd.

Hon sa också till brittisk tv att hon var irriterad över att USA släppte information om Manchesterbombarens identitet innan brittisk polis ville göra det, men att det inte hindrade utredningen.

På tisdagen arresterade polisen terroristens bror, och på onsdagen tre misstänkta medhjälpare i Manchester.

Terrorhotet har höjts till ”kritisk”. Det innebär att fler attacker kan vara förestående, enligt premiärminister Theresa May.

Trots det är London fullt av turister under långhelgen, en av Europas stora resehelger.

”Vi har bara fått två avbokningar efter dådet, två personer från Geneve. Men det är inget problem eftersom vi är fullbokade den här helgen hur som helst”, säger receptionisten på ett av de många hotellen på Sussex Gardens nära Paddington.

För att öka säkerheten har regeringen lovat mer tungt beväpnad militär och poliser på gatorna, och ökade kontroller vid stora evenemang som exempelvis fotbollsmatcher.

Vaktavlösningen vid Buckingham Palace ställdes in på onsdagen, medan parlamentet, Westminster, håller stängt för besökare tills vidare. Tungt beväpnad militär håller vakt på landsidan medan en patrullbåt kör på floden Themsen.

Parlamentsledamöterna har åkt hem för att kampanja i sina valkretsar inför valet den 8 juni. Själva kampanjarbetet har dock tagit en paus efter terrordådet.

Dådet kan hjälpa Theresa May ytterligare i valet om två veckor, enligt en bedömare.

”En sådan här händelse gynnar normalt den som sitter vid makten. Theresa May kan säga att hon är en bättre ledare i kris än Jeremy Corbyn från Labour”, säger Stephen Booth, chef på tankesmedjan Open Europe, med kontor bara några kvarter från Westminster.


Innehåll från LogitechAnnons

Sätt standarden för en hybrid arbetsplats – med rätt verktyg

Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics.
Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics.

Definitionen av vår arbetsplats har förändrats, och i och med det ställs nya krav på företag och deras medarbetare.  För att skapa en välmående arbetsplats till sina anställda, som oavsett var man befinner sig, leder till hög prestation, god kommunikationsförmåga och kreativitet, krävs bra verktyg. De här verktygen tillhandahåller Logitech. 

När pandemin plötsligt slog till och arbetet flyttades hem fick företag och medarbetare snabbt anpassa sig till en ny vardag. En vardag som även efter pandemin lär fortsätta . Med den vardagen krävs optimala lösningar och verktyg för ett fortsatt effektivt arbetsflöde. 

Logitech har ända sedan 1981 tillgodosett företag och privatpersoner med verktyg för en bättre upplevelse i en digital värld och är i dag kända för deras breda sortiment av kringutrustning som tangentbord, mikrofoner, webbkameror och datormöss. 

– När pandemin slog till märkte vi ett drastisk ökat behov av våra produkter, man ville skapa en bra arbetsplats på hemmaplan vilket bland annat innebär en bra webbkamera och mikrofon för sina videomöten, säger Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics. 

Lösningar för alla arbetsplatser

Logitech analyserar och undersöker ständigt dagens och framtidens behov för att därefter utveckla produkter som möter de behoven. Oavsett om man jobbar på kontor eller hemma, med något som ständigt kräver kommunikation med kollegor eller som kräver fokus och kreativitet finns verktygen hos Logitech. 

 – I framtiden lär fler ha en hybrid arbetsplats där hemmakontoret är den primära arbetsplatsen och kontorets syfte kommer främja det sociala mötet, och det kan vara ett kontor utan avsedda skrivbordsplatser. Här är det en fördel med våra trådlösa tangentbord, mikrofoner eller webbkameror som man enkelt kopplar till en dator eller skärm. Dessutom är de lätta att bära med sig, plocka undan och förvara, även en fördel om man jobbar med en liten yta på hemmaplan, säger Christan Ahlberg och fortsätter:

– Håller man i mycket videokonferenser eller liknande har vi även verktygen för att hålla en konferens i hög kvalité med verktyg som är lätta att koppla in och komma igång med. Verktyg som både är anpassade för styrelserummet och hemmakontoret. Jag tror vi alla varit med om det där lite styltiga videomötet när en mikrofon inte startar eller med en dålig och oskarp bild, något som drar ner kvalitén rejält. 

För en bättre hälsa

Vi människor är sociala varelser och behöver mötas. Företag måste därför tillgodose sin personal med både en yta för spontana fysiska möten men även verktyg för att enkelt kunna utbyta information och kommunicera digitalt. En omställning som även sker på Logitechs egna kontor där man nu skapar samlingsytor för personalen samtidigt som man ser till att de har allt de behöver för att jobba effektivt på hemmaplan. 

– En annan viktig faktor är personalens fysiska hälsa. Sitter man hemma krummad över en laptop kommer det efter en tid innebära slitage på nacke, rygg och handleder. Därför har vi kringutrustning med stort fokus på ergonomi där ett tangentbord eller en mus ser till att händer, handleder och underarmar hamnar i en mer naturlig position och på så sätt avlastar överkroppen, avslutar Christian Ahlberg. 

Om Logitech

Logitech är ett schweiziskt företag som fokuserar på innovation och kvalitet. Vi designar produkter och upplevelser för att underlätta människors vardag. Logitech grundades 1981 i Lausanne, Schweiz. Logitech, Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones och Streamlabs är alla varumärken som är en del av Logitech.

Läs mer på logitech.com/sv  

 

Mer från Logitech

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Logitech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?