1515
Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Malmöbyråns nya giv: Längre arbetsdagar men kortare vecka

För att minska stressnivån, underlätta livspusslet och öka effektiviteten testar Malmöbyrån Topvisible något nytt. Under tre månader inför de fyradagarsvecka för sina anställda. 

”Genom att få vila tre dagar i sträck tror vi att vi ger möjlighet till återhämtning på ett annat sätt”, säger Anna-Karin Persson, sälj- och marknadsansvarig på Topvisible.

Malmöbyrån Topvisible ändrar sin vanliga femdagarsarbetsvecka till fyra dagar. De anställda kommer att få välja om de vill vara lediga fredagar eller måndagar, för att få till tre dagars sammanhängande ledighet. På så sätt kommer byrån alltid att vara bemannad.

Den extra lediga dagen påverkar inte antalet arbetstimmar. Genom att arbeta två timmar mer varje dag kommer arbetsveckan fortsatt att vara 40 timmar. För att försäkra sig om att de anställda tar en ordentlig paus mitt på dagen kommer byrån att införa lunchpaus på arbetstid.

”Vi försöker alltid prata om hur vi kan förbättra arbetsmiljön och utmana normen i arbetslivet. Många uttrycker att de gärna vill ha längre sammanhängande ledighet”, säger Anna-Karin Persson.

Hon berättar att inspirationen också kommit från en konferens som byrån arrangerar, där en av talarna var en person som drev en byrå i England. Där hade man testat en kortare arbetsvecka med ett väldigt bra utfall. Både i välmående bland personalen och i effektivitet.

Fyradagarsveckan kommer att testas i tre månader, sedan ska den utvärderas. För de anställda på byrån är det frivilligt om man vill testa fyradagars arbetsvecka.

”Inför perioden kommer vi att göra en medarbetarundersökning och efter tre månader skicka vi ut samma enkät igen och förhoppningsvis har resultaten förbättras i den.”

Under augusti i fjol testade Microsoft i Japan en kortare arbetsvecka för sina 2300 anställda, vilket bland annat The Guardian rapporterade om. När försöket utvärderades blev resultatet positivt. Produktiviteten ökade med 40 procent och uttaget av ledighet och sjukskrivningar minskade med 25 procent.

Utöver det minskade antalet utskrifter med 59 procent och elförbrukningen med 23 procent.

92 procent av de anställda var nöjda med den korta arbetsveckan.

Dagens Nyheter har också skrivit om ett exempel på Nya Zeeland. Förvaltningsbolaget Perpetual Guardian i Auckland införde fyradagarsvecka, vilket resulterade i större engagemang bland de anställda, ett ökat förtroende för chefer, sänkt stressnivå och en bättre balans mellan fritid och jobb. Även här ökade produktionen och också den ekonomiska vinsten något under försöksperioden på åtta veckor.

Topvisible sysslar med konsultverksamhet och hjälper företag med digital närvaro - och marknadsföring.

Bolaget har tolv anställda och omsatte cirka 15 miljoner kronor 2019.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?