1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Malmöbyrå kickar i gång innovations - och talanginkubator

Malmöbyrån Convertor drar i gång talang - och innovationshubben Bloom. Programmet vänder sig till personer mellan 18-30 år och vill fungera som en brobyggare mellan unga, näringslivet och framtiden.

Björn Ekdahl, chefsstrateg på Convertor.
Björn Ekdahl, chefsstrateg på Convertor.Foto:Mikael Nilsson

Convertor är en digitaliseringsbyrå med fokus på digital marknadsföring.

I vår startar byrån talangplattformen Bloom som vänder sig till digitala talanger i Öresundsregionen som vill utvecklas genom nätverkande, utbildning och mentorskap.

Initiativtagare är Björn Ekdahl, chefsstrateg på Convertor.

Vad kan ni erbjuda som utbildningarna inte kan?
”Jag får ofta höra när jag är i kontakt med unga människor på utbildningarna att utbildningarna är bristfälliga och de inte ens får lära sig vad PR går ut på eller vad innehåll är, samt att de får för lite praktiskt erfarenhet och nätverkande”, säger Björn Ekdahl.

Programmet kommer hållas vid tio tillfällen per år.

”Jag vill se människor växa. Det är många unga människor som försöker slå sig in men som inte får fäste för att de inte har rätt kontakter. Och jag tycker att det även i Malmö finns ett stort glapp mellan att plugga en teoretiskt utbildning och får praktisk erfarenhet.”

Inkubatorn vill också sträva efter att fungera som en integrerande kraft mellan unga från olika delar av samhället och näringslivet.

”Innovation och den här sortens tänk känner inga gränser. Är det något man kan förenas kring är det att många vill vara entreprenörer och många unga har idéer. Man kan mötas runt entreprenörskapet och behöver inte tänka klass, kön, etnicitet , det är idén som förenar.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?