Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Malmöbaserat företag tecknar miljardkontrakt med elnätsbolag

One Nordic, med huvudkontor i Malmö, har tecknat ett miljardkontrakt med Ellevio, ett av Sveriges stora elnätsbolag.

Efter en global upphandling föll elnätbolaget Ellevios val på One Nordics, vars uppdrag innebär att byta ut cirka 960.000 elmätare till nästa generations elmätare, uppsättningar av centrala IT-system och insamling - och kvalitetssäkring av mätdata.

”Affären kommer att sysselsätta drygt 150 ingenjörer samt tekniker i fält som ska trygga en snabb och problemfri installation hos Ellevios kunder. I samarbete med vår mätarleverantör, kan vi förse Ellevio med en av de mest avancerade lösningarna för hantering av smarta mätare på marknaden”, säger Jonas Arvidsson, vd på One Nordic.

Det tioåriga avtalet i miljardklassen kan komma att förlängas med sex år.

One Nordic är leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energi - och industrisektorn. Bolaget ägs av Altor Fund III. Företaget har cirka 1.000 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. I Sverige finns de på ett 40-tal orter, huvudkontoret ligger i Malmö.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera