Annons

Malaysias statsskuld stiger i coronakrisen

Malaysias statsskuld stiger i spåren av coronapandemin. Landets ekonomi har drabbats hårt av krisen och regeringen har försökt stötta näringslivet och konsumtionen med flera olika räddningspaket, rapporter CNBC. Totalt uppgår räddningspaketen till cirka 20 procent av landets BNP.

Kuala Lumpur.
Kuala Lumpur.Foto:Nadirah Zakariya

Malaysias finansminister Tengku Zafrul Aziz säger att landet kan komma att behöva låna mer, men att man inte kommer att låta statsskulden stiga okontrollerat. 

”Vi är självklart fokuserade på att ta ansvar för statsfinanserna. Vi har en statsskuld i förhållande till BNP som nu ligger på runt 53 procent, och som kommer att stiga till 56 procent”, säger Tengku Zafrul Aziz till CNBC.

I augusti röstade röstade det malaysiska parlamentet igenom ett förslag till att låta regeringen öka statsskulden till 60 procent av BNP. 

Den svenska statsskulden i förhållande till BNP ligger på drygt 40 procent.

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på internationella affärsnyheter som inte alltid dyker upp i det dagliga flödet. Vi serverar dig exklusiva nyheter, analyser och intervjuer från världens tyngsta affärsmedier. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna utrikesredaktion.

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera